mindset-logo-500.png

Esettanulmány

Ismerd meg Szilárdot


A kereskedelmi vezetőként dolgozó családapát, aki a pótcselekvései helyett most olyan dolgokra szánja az idejét, amelyek örömet szereznek neki

A sztori röviden


  • Szilárdról

    Pércsi Szilárd apuka, férj és mérnök egy személyben. A munkája közben egy nagyobb vagy unalmasabb feladatnál gyakran elterelődött a figyelme és pótcselekvésekbe kezdett.

  • Miben segített a Mindset Kurzus

    Szilárd átformálta az elakadásait, és emellett megerősítést kapott abban, hogy görcsölés nélkül is el lehet elérni célokat.

  • Milyen eredménye lett a kurzusnak

    Szilárd a Mindset Kurzus elvégzése után megfogalmazta a jövőképét, amelynek köszönhetően pontosabban tudja, ki szeretne lenni és ő hogyan tudja jobbá tenni a világot.

Várható olvasási idő: 4 perc 6 másodperc. A továbbiakban egy interjút olvashatsz Szilárddal, ahol kicsit jobban kibontjuk a fentieket és belemegyünk a konkrétumokba.
„Ha unalmas volt a feladat, vagy túl nagy falat jött egyszerre, akkor elkezdtem halogatni és általában céltalanul szörföztem a neten.”

Szilárd 2 kislány apukája, férj és mérnök egy személyben, akinek a munkája és a hobbija is az élelmiszerekhez kötődik.

„Eddigi karrierem során a számomra legérdekesebb biológiai rendszerrel foglalkoztam, vagyis az élelmiszerekkel. A hobbim is ide kapcsolódik: biokertészkedés, permakultúrás gazdálkodás, gyógynövények termesztése és használata, de ezek mellett érdekel a ‘circular economy’ (ugye itt is körforgásról van szó, mint a természetben.)”

Már a kurzus megkezdése előtt is törekedett rá, hogy hatékonyabban dolgozzon. Ehhez nagy segítséget jelentettek számára a Csináld Meg! blogon található útmutatók és segédletek.

„A Mindset Kurzus előtt már használtam a Csináld Meg! blogra kirakott ‘Prioritások listát’ a munkában, melyet összehangoltam a ‘Szokáskövető’ táblázattal. Ezeket felpakoltam a Googe Drive-ra és követtem a naponta, hetente, havonta és negyedévente ismétlődő feladataimat. Ez a rendszer elég jól működött (működik), mert sokat segített abban, hogy ne vállaljam túl magam és általában pozitív élmény volt, mert megtapasztaltam, hogy mennyit fejlődtem a számomra fontos területeken.”

Jó szokások táblázatAz online elérhető Szokáskövető Szilárdnak is sokat segített

 

Biztosan veled is előfordult már, hogy ha nem tudtad pontosan hogyan kezdj bele egy feladatba, toltad magad előtt, és elkezdtél egész más dolgokkal foglalkozni. Elolvastál egy újabb érdekes(nek tűnő) cikket a neten, felléptél Facebookra, vagy valamelyik hírportálra. Ezzel Szilárd is küzdött.

„Voltak természetesen elakadásaim, melyek lényegében megadták a fejlődési irányt, vagyis azt, hogy hova kell több energiát összpontosítanom. A kurzus előtt az egyik legnagyobb ilyen elakadásom a meló alatti “pótcselekvéseim” voltak. Ha unalmas volt a feladat, vagy túl nagy falat jött egyszerre, akkor elkezdtem halogatni és általában céltalanul szörföztem a neten.”

„Kíváncsi voltam, hogy milyen lehet a fizetős tartalom egy olyan embertől, aki számomra annyi értékes információt osztott meg ingyen a neten.”

Ha egy ideje már keresed a megoldást, hogy hogyan tudnál produktívabb lenni, valószínűleg elolvastál könyveket, esetleg kurzusokon is részt vettél, és már így is rengeteg információ van a fejedben. Szilárdhoz hasonlóan felmerülhet benned, hogy egy újabb kurzus helyett inkább a tudásod rendszerezésére lenne szükséged…

Ami meggyőzte őt, hogy belevágjon a Mindset Kurzusba az az volt, hogy így is sok értéket kapott a Csináld Meg!-től, és egyszerűen kíváncsi volt, mi vár rá a következő szinten.

„Kíváncsi voltam, hogy milyen lehet a fizetős tartalom egy olyan embertől, aki számomra annyi értékes információt osztott meg ingyen a neten. Azt gondolom, hogy megerősítésre is vágytam, vagyis egy visszaigazolásra arról, hogy jól raktam össze a blogon olvasott tartalmakat.”

„Nagyon igényesen lettek összerakva az anyagok, melyek közül nekem a 2 perces videók jöttek be nagyon.”

A Mindset Kurzust úgy állítottam össze, hogy azok a legfontosabb dolgok kerüljenek bele, amelyek az én életemben is a legnagyobb előrelépéseket hozták.

Ilyen videók várnak a Mindset Kurzus során

„Nagyon tetszett, hogy könnyen be tudtam illeszteni a napi rutinomba a kurzust, mert a leckék rövidek, tömörek és lényegre törőek voltak. Az pedig a ráadás volt, hogy nagyon igényesen lettek összerakva az anyagok, melyek közül nekem a 2 perces videók jöttek be nagyon, amik továbbra is elérhetőek.

„Ezek a hatások közösen arra ösztönöztek, hogy átformáljam az elakadásaimat és olyan célra szánjam az eddig elfecsérelt időmet, mely örömet okoz és leköt.”

Most állj meg a pillanatra és képzeld el, hogy milyen előrelépést hozna az életedbe, hogy ha az eddig céltalanul töltött idődet a fejlődésedre, egy munka befejezésére, vagy igazi feltöltődésre fordítanád. Képzeld el, hogy az eddigi ismereteid egy rendszerré állnak össze a fejedben, és végre alkalmazni is tudod őket. Milyen lenne az életed…?

Szilárdnál az alábbi dolgok változtak:

„A kurzus lényegében megerősített abban, hogy jó úton járok a változtatásban és párhuzamosan a kurzussal szakmai segítséget is kértem a pótcselekvéseimmel kapcsolatban. Ezek a hatások közösen arra ösztönöztek, hogy átformáljam az elakadásaimat és olyan célra szánjam az eddig elfecsérelt időmet, mely örömet okoz és leköt.

Így sikerült megfogalmaznom a jövőképemet és belső értékeimet, vagyis nem azt, hogy ki nem akarok lenni, hanem azt, hogy miként tudom jobbá tenni a világot. Számomra azért volt hatásos a kurzus, mert segített összegezni az eddigi ismereteimet és megerősítést kaptam abban, hogy lehet görcsölés nélkül is elérni célokat.”

„A változáson van a hangsúly, és mindegy, hogy melyik szakaszában vagy éppen.”

A Mindset Kurzus lényege, hogy a változás lehetséges, ha megvan benned rá az igény, és beleteszed az energiát Minden.Egyes.Nap.

Szilárd nekik ajánlja a kurzust:

„Kíváncsi és változtatni akaró embereknek mindenképp javasolnám, mert vannak a kurzus anyagában hasznos és hatásos leckék. Szerintem a változáson/változtatáson van a hangsúly, és mindegy, hogy a változás melyik szakaszában vagy éppen.

Ha úgy érzed, valami nem OK, de talán nem is tudod megfogalmazni, hogy mi az. Vagy ha tudod, mi a gond, de nem tudod, hogyan fogj neki a változ(tat)ásnak. 

Ha van rá lehetőséged, akkor ne agyald túl, hanem kezdd el és csináld!

 

Bővebben a Mindset Kurzusról

Az online kurzus abban segít, hogy újféle szemlélettel tudj nekivágni a hétköznapoknak, és ennek eredményeképp hatékonyabb legyél.

Megnézem