vt-logo-white-600.png

Esettanulmány

Ismerd meg Katát


A budapesti építőmérnököt, aki a munkahelyi stresszt maga mögött hagyva sokkal türelmesebben és tudatosabban éli meg a mindennapokat

A sztori röviden


  • Katáról

    Gilicze Kata építőmérnökként dolgozik Budapesten. Imádja a munkáját és a vele járó kihívásokat, a magánéletben pedig fontos számára a szabadság.

  • Miben segítettek neki az online kurzusok

    Abban segített neki a Mindset Kurzus és a VISION Tervező, hogy sikerült a munkájában jelentkező stresszt teljesen feloldania, és sokkal tudatosabban odafigyel magára.

  • Milyen eredménye lett a kurzusnak

    Kata még egy leterhelt időszakban is örömmel tudja végezni a munkáját és kevésbé érzi magát “elveszettnek”.

Várható olvasási idő: 2 perc 44 másodperc. A továbbiakban egy interjút olvashatsz Katával, ahol kicsit jobban kibontjuk a fentieket és belemegyünk a konkrétumokba.
“Úgy éreztem összenyomnak a feladatok. […] Folyton frusztrált és ideges voltam.”

Kata építőmérnökként dolgozik Budapesten. Imádja a munkáját és a vele járó kihívásokat. A magánéletben fontos számára a szabadság, emellett szeret olvasni, filmet nézni, videojátékozni és szívesen tölt időt a barátaival.

Az év nem úgy indult számára, ahogy eltervezte. Úgy érezte, hogy változásra van szüksége, és eldöntötte, hogy akcióba lép.

„Év elején úgy éreztem összenyomnak a feladatok, hiába építettem fel tudatosan feladat-követő rendszert és tűztem ki célokat (amiket rendszeresen átbeszéltünk és szem előtt tartottunk a csapattal), csak fél sikereket értem és értünk el. Folyton frusztrált és ideges voltam.

Közben elkezdtem fokozottan odafigyelni az egészséges életmódra, ami különösen fárasztó és időt igénylő volt, amíg a szokások kialakultak. Január végén már azt éreztem, hogy nem tudom, honnan kellene ihletet merítenem, ami tovább visz.”

Szokaskoveto-tablazat.png

Új szokások kialakításában sokat tud segíteni egy Szokáskövető

Kata már korábban is olvasta a Csináld Meg! blogot, és mivel már ott is konkrét lépéseket és útmutatókat kapott, ezért a kurzus formájában rendszerezett tudásanyagot különösen inspirálónak találta.

„Olvastam a blogod, megfogadtam a tanácsokat. Tetszett, hogy nem csak arról írsz, hogy mit csináljak másképp, hanem a “hogyan csináljam másképp” kérdésre is választ kaptam. Tetszett, hogy a Mindset Kurzus egy rendszerben összeszedett tudásanyag, amihez bármikor visszatérhetek.”

“Sosem gondoltam volna, hogy a Mindset Kurzus ennyire megváltoztatja az életem és felnyitja a szemem a világra.”

Mindkét kurzust úgy állítottam össze, hogy ha beleteszed az energiát, akkor tartós változást tudj elérni. Hiszek abban, hogy ha a szemléletüket (a “mindset”-et, vagyis azt, ahogyan a dolgokra tekintünk) formáljuk, akkor teljesen újféle eredményeket kapunk. Ha mindezt megtámogatjuk egy erős VISION-nel, akkor akár olyan dolgokat is tapasztalhatunk, mint Kata.

„Mindkét kurzusban különösen jó, hogy nem csak azt kaptam, hogy mit csináljak, hanem a hogyanra is választ kaptam. Neked és a kurzusoknak köszönhetem, hogy egy nagyon stresszes és leterhelt időszakban könnyeden és örömmel teli munkával telnek a napjaim, illetve a csapat napjai.

Mellesleg jut időm mindenre, amit el szeretnék végezni, és amire pedig nem jut, azokat el tudom engedni és nem görcsösen ragaszkodni a lehetetlen megvalósításához. Sosem gondoltam volna, hogy a Mindset Kurzus ennyire megváltoztatja az életem és felnyitja a szemem a világra.”

“Egy csapásra elkezdtem máshogy tekinteni az életemre, a céljaimra, a kapcsolataimra. Mindenre.”

Ha pontosan ott van előttünk egy tiszta jövőkép, hogy miért kelünk fel reggel, akkor ez a lendület akár az egész napra kitart. Amikor esetleg valamilyen kihívással találkozunk, akkor fel tudjuk idézni, hogy a Legjobb Önmagunk hogyan cselekedne, és megvan a lehetőségünk, hogy azonnal változtassuk. Kata a VISION Tervező segítségével állította össze a saját VISION-jét.

„Amit korábban írtam, hogy elveszett voltam januárban, itt fordult meg igazán bennem az egész gondolatvilág. Már nem vagyok elveszett. Van mihez nyúlnom, hogy emlékeztessem magam, hogy ki vagyok és ki szeretnék lenni.

Rengetegszer borultam ki korábban apróságokon, vagy éppen nem apróságokon, amit valójában nem is én irányítottam. Bosszús voltam, és olyan dolgokon stresszeltem, amiken nem tudok változtatni. Rájöttem, hogy a legjobb énem nem ilyen. Ez nem én vagyok.

Egy csapásra elkezdtem máshogy tekinteni az életemre, a céljaimra, a kapcsolataimra. Mindenre.”

Kata-vision-fuzet.jpg

Kata a VISION falából készített egy hordozható változatot is

“Nem gondoltam volna, hogy két hónap alatt így megváltozik az életfelfogásom.”

A kurzusokból úgy tudod kihozni a legtöbbet, ha nyitott vagy a változásra, és hajlandó vagy energiát tenni önmagad fejlesztésébe. Arra a kérdésre, hogy kiknek érdemes belevágniuk a kurzusokba, Kata azt mondta, hogy:

„Azoknak, akik szeretnék a saját életüket tudatosan megélni, akik szeretnének a jelenben lenni, ahelyett hogy a múlton rágódnának, és a jövőn aggódnának. Javasolnám azoknak is, akiket a bennünket érő rengeteg inger és esemény lehengerel, akiket a társadalmi elvárásoknak való megfelelési kényszer szellemi börtönben tart. Javasolnám azoknak, akik szeretnének felsóhajtani, fellélegezni és nem frusztráltnak, idegesnek lenni minden egyes nap, olyan dolgok miatt, amit nem befolyásolhatnak.”

Ha pedig még bizonytalan vagy, hogy belevágj-e bármelyik neked szimpatikus online kurzusba, akkor Kata tanácsa:

„Életem legjobb döntése volt, hogy elkezdtem a kurzusokat csinálni. Nem gondoltam volna, hogy két hónap alatt így megváltozik az életfelfogásom. Nincs mit veszíteni, ezek az anyagok segítenek, hogy megtudd, mi fontos igazán számodra és mit tehetsz, hogy azok meg is valósuljanak.”

Bővebben a VISION Tervezőről

Az online kurzus abban segít, hogy felépíts egy olyan jövőképet, amelyben őszintén hinni tudsz, és amiért izgatottan ébredsz fel minden egyes reggel.

Megnézem