mindset-logo-500.png

Esettanulmány

Ismerd meg Évit


a HR-es toborzási csoportvezetőt, aki az egyensúly megtalálásával sokkal nyugodtabb és összeszedettebb lett a munkájában

A sztori röviden


  • Éviről

    Kopper Évi egy budapesti HR szolgáltató cégnél vezet egy kisebb toborzási csapatot. Bár a magánéletét tudatosan építi, a munkájában előfordulnak bizonyos kihívások.

  • Miben segített a Mindset Kurzus

    Évinek sokat segített abban, hogy a munkájában könnyebben megtartsa a fókuszt és megtalálja azt a kulcsfeladatot, ami a leginkább előre viszi.

  • Milyen eredménye lett a kurzusnak

    Évi a kurzus hatására sokkal nyugodtabb és összeszedettebb lett, és lépésekben várhatóan az egész csapatára ki tudja terjeszteni a megtanultakat.

Várható olvasási idő: 2 perc 26 másodperc. A továbbiakban egy interjút olvashatsz Évivel, ahol kicsit jobban kibontjuk a fentieket és belemegyünk a konkrétumokba.
“Vannak területek, amikhez könnyen nyúlok hozzá. […] Aztán vannak más területek, amiktől nagyon félek”

Évi Budapesten él és egy HR szolgáltató cégnél vezet egy kisebb toborzási csapatot, akikkel más cégeknek segítenek megtalálni a legmegfelelőbb munkaerőt. Emellett szabadidejét meglehetősen változatosan tölti.

„Szabadidőmben igyekszem minél több időt tölteni a családommal, a barátaimmal és a macskáimmal. Rengeteget olvasok. Ha sport, akkor pilates és futás. Ha fel akarok töltődni, akkor kiülök egy parkba olvasni, vagy sétálok a városban, vagy kézműveskedek valamit, vagy írok, vagy elmegyek tombolni egy koncertre.”

Mindannyiunknak vannak külünféle szokásai – például, hogy mit csinálunk rögtön reggel ébredés után. Ha tudatosan építjük ezeket, akkor jelentősen megkönnyítik a hétköznapokat, mivel nem kell újra és újra döntést hoznunk egy-egy életviteli dologról. A szokásoknak köszönhetően olyan folyamatokat építhetünk be az életünkbe, amelyek elvisznek a céljainkhoz és a jobb közérzethez.
 

Jó szokások táblázatAz online Szokáskövető sokat tud segíteni új szokások kialakításában

 

Évi a Mindset Kurzus előtt is jól haladt a szokásai felépítésével, de voltak olyan területek, amelyek neki is kihívást jelentenek.

„Nekem most már három hónapja, több mint 100 napja nagyon szépen épülnek a szokásaim. Azt érzem, hogy vannak területek, amikhez könnyen nyúlok hozzá, szívesen építek oda szokásokat, nem félek a kudarctól/sikertől. Aztán vannak más területek, amiktől nagyon félek. Inkább rájuk se gondolok, mindig valahova a távoli jövőbe helyezem a velük való foglalkozást.”

“Sokszor azt éreztem, hogy agyonnyomnak a párhuzamosan futó projektek”

Elképesztően sok inger ér minket nap mint nap, és rengeteg választási lehetőségünk van, ahol a valóság az, hogy leginkább rajtunk múlik, hogy mennyire tudjuk megtartani a fókuszunkat. Évinek ezen a területen sokat segített a Mindset Kurzus.

„A munkámban sokszor azt éreztem, hogy agyonnyomnak a párhuzamosan futó projektek, ez kihatott arra is, hogy a csapatomat hogyan tudom támogatni és segíteni. A kurzus alatt sikerült megtalálnom az egyensúlyt, hogy hogyan tudok emellett is hatékonyan működni, és mindennap megtalálni azt a kulcsfeladatot, ami a leginkább előre visz.

Mikor már abban némi tapasztalatot szereztem, hogy nálam ez hogyan működik jól, kiterjesztettem a csapatomra is. Én biztos, hogy sokkal nyugodtabb és összeszedettebb vagyok, jöjjön bármilyen vihar, és nagyon bízom, hogy ez a csapaton és az eredményeken is hamar meg fog látszani.”

“A kurzus alatti intenzív tíz nap megdobhatja az ember lendületét, segíthet, hogy összeálljanak a dolgok, amiket eddig is tudott, és szintet lépjen.”

A Csináld Meg! blogon többféle témában érhetőek el anyagok lépésről-lépésre útmutatók és beszámolók formájában. Ezekkel lehetőséged van elindulni, de ha úgy érzed, hogy extra lendületre van szükséged, akkor érdemes megnézned a Mindset Kurzust is. Évi ezt így fogalmazta meg:

„Azt gondoltam, hogy bár nagyon sok minden elérhető a blogon és igazából csak kipróbálni, csinálni, tesztelni, személyre szabni kell a dolgokat, de egy ilyen intenzív tíz nap, az megdobhatja az ember lendületét, segíthet, hogy összeálljanak a dolgok, amiket eddig is tudott, és szintet lépjen.”

A kurzus kialakításakor az akcióra helyeztem a fő hangsúlyt. A leckék napi 15 percet vesznek igénybe, így könnyen be tudod illeszteni a rutinodba, és a gyakorlatba is könnyebben átültethetőek a megtanultak. A kurzus felülete egyszerűen használható, átlátható és folyamatosan követheted a haladásod.

„Fontos volt, hogy nem kívánt sok időt, csupán 10 nap alatt napi 15 percet. Természetesen, ha az ember végig is gondolja, amit kapott az adott napon, és elkezdni átültetni a gyakorlatba, akkor sokkal több idejét “el fogja venni”. De nagyon fontos, hogy az “elmélet” az tényleg napi 15 perc, és utána jöhet a gyakorlat, a megvalósítás. A kurzus olyan jó kis kompakt volt, átlátható, ez nekem sokat segített. Jaj, és hogy számolta, hogy hány százaléknál járok, imádtam, hogy látom, hogy haladok.” 🙂

Így indul a Mindset Kurzus második leckéje

“[…] mennyire rá tudott venni tényleg, hogy csináljam, ne csak elmélkedjek a dolgokon.”

Évinek a munkájában hozta a legnagyobb változást, és ami a legjobb, hogy nemcsak az elméletet sajátította el, hanem akcióba is lépett.

„A munkámmal kapcsolatban hozta a legtöbb új, jól használható praktikus gondolatot. Sejtettem, hogy intenzív lesz, de nem gondoltam, hogy ennyire. És hogy mennyire rá tudott venni tényleg, hogy csináljam, ne csak elmélkedjek a dolgokon.”

Ha olyan varázspirulát szeretnél, amely egy csapásra megoldja minden kihívásodat, akkor nem javaslom a kurzus való csatlakozást. Ugyanakkor, ha hajlandó vagy lépéseket tenni a fejlődésedért, akkor ebben tud segíteni a Mindset Kurzus. Évi azoknak javasolja a csatlakozást, akik:

„Akik nem várnak instant megoldásokat, akik hajlandóak felelősséget vállalni magukért, az életükért, akik hajlandóak beletenni magukat, az idejüket, az energiájukat, hogy elinduljon egy változás az életükben.

Akinek nem ajánlom: akik csodát várnak, itt 10 nap alatt nem lesz csoda, vagyis igen, de azért komolyan kell tenni. De az eredmények hosszabb távon jelentkeznek. Szóval aki azt hiszi, hogy 150 perc olvasás és videónézés önmagában segít, az rossz helyen jár.

Mit érdemes tenniük azoknak, akik még hezitálnak? Évi válasza:

„Olvassanak sokat tőled, iratkozzanak fel a hírleveledre, levelezzenek veled, és akkor látni fogják, hogy ez a szemlélet közel áll-e hozzájuk, tud-e adni nekik, Te vagy-e az ő emberük.”

Bővebben a Mindset Kurzusról

Az online kurzus abban segít, hogy újféle szemlélettel tudj nekivágni a hétköznapoknak, és ennek eredményeképp hatékonyabb legyél.

Megnézem