vt-logo-white-600.png

Esettanulmány

Ismerd meg Erikát


A szoftverfejlesztőnek tanuló ügyfél-koordinátort, aki már nem köti feltételekhez azt, hogy jól érezze magát a jelenben

A sztori röviden


  • Erikáról

    Poór Erika jelenleg ügyfél-koordinátorként dolgozik. Kreatív, társaságkedvelő ember, szeret rajzolni, festeni. Emellett szoftverfejlesztő tanfolyamot végez.

  • Miben segített a VISION Tervező

    Abban segített neki a VISION Tervező, hogy már nem köti feltételhez, hogy jól érezze magát. Rendszeresen alkot, minőségi időt tölt a barátaival, és újra élvezi a tanulást.

  • Milyen eredménye lett a kurzusnak

    Erika újra át tudja élni, hogy mennyire szereti a programozást, plusz elmúlt a teljesítménykényszer, ami korábban nyomasztotta.

Várható olvasási idő: 2 perc 10 másodperc. A továbbiakban egy interjút olvashatsz Erikával, ahol kicsit jobban kibontjuk a fentieket és belemegyünk a konkrétumokba.
“Állandóan azt a kérdést tettem fel magamnak, hogy miért csinálom én ezt”

Erika jelenleg ügyfél-koordinátorként dolgozik Budapesten. Kreatív, társaságkedvelő ember, szeret rajzolni, festeni.

Egy külső szemlélő számára úgy tűnhetett, hogy teljesen rendben van az élete, ő mégsem érezte jól magát.

“Az iskola és munka rengeteg erőmet elvitte. Állandóan azt a kérdést tettem fel magamnak, hogy miért csinálom én ezt? Kell ez nekem? Mit is akarok tulajdonképpen? És különben is, mi a bajom: egy egész jó munkahelyem van, tudok mellette tanulni, van hol laknom, van mit ennem…”

“Frusztrált voltam az állandó teljesítési kényszer miatt, hogy ezt csinálnom KELL.”

A legtöbben szeretnénk tartalmas életet élni, megvalósítani önmagunkat, elérni a vágyainkat. Ehhez legtöbbször kitűzünk egy célt, és elkezdünk dolgozni az elérésén. Ám ha közben elveszítjük szem elől, hogy miért is vágtunk bele a dologba, hirtelen nem élvezzük a folyamatot, és csak azért csinálunk valamit, mert KELL, akkor könnyen kiéghetünk. Erika is ebbe a helyzetbe került:

“Egy ideje eléggé motiválatlan és tanácstalan voltam. Nem tudtam, hogyan tovább, ott álltam egy célom elérésének a határában, de ahelyett, hogy örültem volna neki, állandóan azt a kérdést tettem fel magamnak, hogy akarom én ezt…?

Frusztrált voltam az állandó teljesítési kényszer, hogy ezt csinálnom KELL. Hisz ott vannak a céljaim, el kell őket érni, különben én is csak egy céltalan életet fogok élni, és nem viszem semmire.”

Ebben az időszakában találta meg Erikát a VISION Tervező kurzus.

A kurzus online felületén lépésről lépésre tudsz haladni

A célok el tudnak vinni egy bizonyos pontig az életünkben, ám nem feltétlenül leszünk boldogabbak tőlük. A VISION Tervezőt azért állítottam össze, hogy rávilágítson arra, hogy ha a célok kitűzésén felül a saját egyedi értékeinkre is gondolunk, akkor sokkal tartalmasabb életet élhetünk.

A kezdeti tapasztalatok után Erika többször is átolvasta a kurzus anyagait, és elmondása szerint minden alkalommal AHA-élményben volt része.

“Az első benyomásom az volt a kurzusról, hogy még 2x elolvastam az első fejezetet. Aztán másnap megint. Annyira más volt ez a szemlélet nekem, annyi kis lámpát gyújtott meg a fejemben, hogy újra elolvastam.

És minden alkalommal az volt az érzésem, hogy “ hát persze!”.

“Elég sok dolgot rendbe rakott a fejemben a kurzus. Például, hogy feltételhez kötöttem dolgokat, amiket szeretnék. Mindig csak a MAJD.”

Amikor célok helyett először fogalmaztam meg a saját VISION-ömet, akkor az egy újféle változást indított el az életemben. A VISION Tervező megalkotásával is az volt a célom, hogy ezt az élményt át tudjam adni másoknak.

A kurzus elvégzése után Erika arról számolt be, hogy:

“Rengeteg felfedezésem volt olvasás közben. Elég sok dolgot rendbe rakott a fejemben a kurzus. Például, hogy feltételhez kötöttem a dolgokat amiket szeretnék. Mindig csak a “majd”.

Majd foglalkozok magammal, ha…

Majd többet leszek a családdal, ha….

Persze, hogy rosszul éreztem magam, hogy így gondolkodtam.

Most jól érzem magam, rendszeresen alkotok valamit, rendszeresen vagyok a barátaimmal, és tanulok, és ez utóbbit nem nyűgnek, hanem izgalmas dolognak fogom fel. Mert nem majd kell élnem az életemet, hanem most.”

“Azt üzenem: vágj bele, megéri.”

Ha úgy érzed, hogy kész vagy arra, hogy változást indíts el az életedben, és hajlandó vagy ebbe tudatosan energiát is tenni, akkor őszintén ajánlom a csatlakozást a kurzushoz. Erika azt mondta, hogy:

“Bárkinek ajánlom a kurzust, aki valami mást keres, aki a jövőben él, aki túlságosan a fellegekben jár, aki úgy érzi elveszítette önmagát, és aki közelebb akar kerülni önmagához.”

Erika azt javasolja azoknak, akik még vacillálnak, hogy:

“Amikor először találkoztam a kurzussal, akkor nekem az volt az első gondolatom, hogy IGEN, EZ KELL NEKEM. Akinek szintén ez jött először, annak azt üzenem: vágj bele, megéri.”

Bővebben a VISION Tervezőről

Az online kurzus abban segít, hogy felépíts egy olyan jövőképet, amelyben őszintén hinni tudsz, és amiért izgatottan ébredsz fel minden egyes reggel.

Megnézem