A Beszélgetések Istennel könyvek szerzője, Neale Donald Walsch mesél a mindennapjairól

A beszélgetések Istennel szerzője válaszol a kérdésekre
Várható olvasási idő: 2 perc 34 másodperc. Ebben a bejegyzésben azt ismerheted meg, hogy saját elmondása alapján milyen módon éli Neale Donald Walsch a mindennapjait.

Nyár elején egy szuper lehetőség előtt találtam magam. Az Everness Fesztiválon jártam, ahol Neale Donald Walsch, a Beszélgetések Istennel könyvek szerzője egy videós élő közvetítés formájában tartott egy előadást arról, hogyan tudjuk felgyorsítani a spirituális fejlődésünket. Maga az előadás is tetszett, amelynek az alapja a Beszélgetések Istennel 4. könyv volt, és a több mint 1 órás előadás után lehetőség nyílt arra is, hogy kérdezzünk tőle.

Én pedig ezt megtettem.

Neale-tól már eddig is fantasztikusan sokat kaptam a könyvei által, és szinte az összes magyar nyelven elérhető olvasnivalót beszereztem ilyen-olyan módon (nagyon sok már nem érhető el újonnan, szóval a legtöbb apróhirdetés által jutott el hozzám). Nem csak beszereztem őket, hanem egy-két kivétellel mindegyiket elolvastam, valamelyikeket többször is, és jelenleg is napi szinten átnéztem a bennük szereplő gondolatok alapján készített tanulókártyákat.

Neale Donald Walsch könyveiAz eddig beszerzett Neale Donald Walsch könyvek

Amikor ott volt a lehetőség kérdezni Neale-től, akkor bizony nem ugrottam fel elsőként. Sőt, nem is igazán volt kérdésem, ugyanakkor az akkori barátnőm, aki mellettem ült, többször is odasúgta nekem, hogy nagyon kíváncsi lenne arra, hogy mivel telnek Neale mindennapjai és hogyan él.

Ennek hatására bennem is sorra jelentek meg a kérdések:

  • Hogyan indítja a napját?
  • Meditál naponta?
  • Mit olvas?
  • Milyen további dolgokat csinál?

Neale ezen a ponton éppen már az első kérdést válaszolta meg, nekem pedig egyre hevesebben vert a szívem. Arra gondoltam, hogy “most itt a lehetőség, hogy mindezekre választ kapjak”, és valamennyire hihetetlennek tűnt, hogy ilyen közelségbe került, hogy akkor és ott, közvetlenül, élő videóban meséljen ezekről.

Miután mindezt átpörgettem a fejemben, a teljes nyugalom érzése járt át, és hirtelen a lehetőség is megjelent:

“Kérdés, valaki?”

Felemeltem a kezem, és indultam a mikrofonért. Egyszerűbbnek éreztem, ha rögtön angolul kérdezem meg Neale-t, szóval elmondtam neki, hogy nagyon kíváncsi vagyok arra, hogyan éli a mindennapokat, milyen dolgokat csinál, és örülök bárminek, amit ezzel kapcsolatosan meg tud osztani.

Őszintén válaszolt.

Arra gondoltam, hogy ezek a válaszok mások számára is érdekesek lehetnek, szóval lent néhány pontban összegyűjtöttem mindazt, amit elmondott. Bízom benne, hogy számodra is inspirálóak lesznek – nekem azok voltak.

A válaszokat ilyen formában kaptuk Neale-től

A válaszokat emlékezetből írom, és a szándékom, hogy minden a lehető legközelebb legyen ahhoz, amit ő megosztott.

Szóval, először arról mesélt a Neale Donald Walsch, hogy…

1. Reggel 4.30-tól délután 4.30-ig ír

Igen, jól olvastad, kora reggeltől egészen délutánig jellemzően ír, és a napja jelentős részét ezzel a tevékenységgel tölti. Amellett, hogy új Beszélgetések Istennel könyveket ír (eddig 30-nál is több könyvét adták ki), magazinokban is rendszeresen jelennek meg cikkei.

Azt külön nem emelte ki, hogy az írást milyen formában teszi (tehát számítógépen, papíron, vagy ezek kombinációjában), ugyanakkor azt megosztotta, hogy amikor ír, akkor befelé figyel, elcsendesedik, és hagyja, hogy előjöjjön az, ami éppen akkor kifejezésre szeretne jutni általa.

2. Folyamatosan “meditál”, ugyanakkor nem ül le külön meditálni

Neale nem folytat semmilyen különleges meditációs gyakorlatot, ugyanakkor elmondása szerint az egész napja során lehetősége van arra, hogy meditáljon. Például mosogatás közben, séta alatt, illetve bármilyen hétköznapi tevékenység során.

Érdemes tudatosítani, hogy nem szükséges lótuszülésben, naponta kétszer fél órát eltölteni azzal, hogy éberek legyünk önmagunkra, a mostban éljünk, és kapcsolódjunk a Jelen Pillanathoz.

Kapcsolódó bejegyzés: Erre tanított 130+ óra meditáció

3. Nem olvas könyveket

Neale azt mondta, hogy jelenleg nem olvas könyveket, mivel nem szeretné, hogy azok bármilyen módon is befolyásolják az ő írásait. Egyszerűen befelé figyel, és azt írja le, ami jön.

Személyes megjegyzés: amikor könyveket olvasunk, híreket böngészünk, vagy éppen közösségi oldalakat nézünk, akkor MINDEN egyes kis információdarabka hatással van a gondolkodásunkra. Ténylegesen minden számít, ami bemegy, és nagy részben ezekből is építkezünk, szóval érdemes tudatosan megválasztani, hogy milyen dolgokat küldünk befelé.

Kapcsolódó bejegyzés: 7 ajánlott spirituális könyv

4. Minden másnap (vagyis heti 4x) elmegy a konditerembe

Neale jelenleg 74 éves és fontos számára a testi egészség, ezért jellemzően minden másnap lemegy a konditerembe edzeni. Azt külön nem emelte ki, hogy konkrétan milyen gyakorlatokat csinál, a lényeg, hogy tudatosan odafigyel arra, hogy elegendőt mozogjon.

Ahogy a könyveiben is írja: a mozgás a test meditációja, és érdemes napi szinten átmozgatni azt a fantasztikus “szerkezetet”, amelyben a földi életünket töltjük.

Ajánlott online kurzus: Szuper Szokások online kurzus

5. Egészséges életmódot él

Az előző pontot kiegészítve Neale elmondta, hogy arra szintén odafigyel, hogy egészséges ételekkel táplálja testét. Arról nem mesélt, hogy milyen étrendet folytat, ugyanakkor elmondta, hogy nem dohányzik és kevés alkoholt iszik – hetente 1-2 alkalommal egy-egy pohár bort fogyaszt.

Kapcsolódó bejegyzés: 1000+ nap tudatos szokáskövetés tapasztalatai

6. Keresi azt, hogy milyen módon tudja átadni az ajándékát

Neale elmondása alapján folyamatosan figyeli a mindennapok során, hogy mi az, ami a fejlődését szolgálja. A napjainak a fő célja, hogy átadja az ajándékát a világnak, és ezt a legkülönfélébb módokon teszi: könyvek és cikkek megírásával, vagy éppen egy olyan élő közvetítés formájában, mint az Everness Fesztiválon történt (a közvetítés az ő időzónája szerint kora hajnalban volt).

Neale üzenete kifejezi azt, hogy azért (is) vagyunk a Földön, hogy ajándékot adjunk másoknak. Erre folyamatosan nyitva áll a lehetőség, és a legtöbb, amit tehetünk, hogy az egyediségünkkel színesebbé tesszük a világot és mások életét.

Összefoglalva

Örülök annak, hogy feltettem a kérdést Neale-nek, ő pedig őszintén válaszolt. Igencsak meggyőző volt látni azt, hogy amiről a Beszélgetések Istennel könyvekben ír, azt gyakorolja is. Számomra az első pont mellett a hatodik volt még nagyon érdekes, mivel nagy valószínűséggel egy új világot tudunk közösen építeni, ha naponta megkérdezzünk magunktól:

“Milyen módon tudom ma átadni másoknak az ajándékomat?”

Neale fantasztikus példa arra, hogy még 74 évesen is lehet igazán aktív és szolgálattal teli életet élni. Ezúton is hálásan köszönöm neki azokat az üzeneteket, amiket átadott.

 

Ismerd meg Önmagad Kezdőcsomag

Ez a csomag abban segít, hogy tudatára ébredj formamentes természetednek. Ha kíváncsi vagy rá, akkor kattints a gombra a folytatáshoz.

Ha úgy érzed, hogy másoknak is hasznos lehet a bejegyzés, akkor bátran oszd meg a számodra szimpatikus helyen: