7 spirituális könyv a lélek kiteljesedéséhez

Érdekes olvasnivalók spirituális könyvek és a lélek témájában
Várható olvasási idő: 4 perc 18 másodperc. Ebben a bejegyzésben megismerheted, hogy mely könyvek járultak hozzá jelentősen a spirituális fejlődésemhez és a lelki kiteljesedéshez.

Külön-külön bejegyzésekben már említésre kerültek olyan spirituális könyvek, amelyek aktívan támogatták a lelki fejlődésemet, és felmerült, hogy most összegyűjtöm egy helyre azokat az olvasnivalókat, amelyek mindeddig sok-sok belső igazságot ébresztettek fel bennem.

Ahogyan azt a Hogyan indultam el sikeres vállalkozóként a spirituális úton című posztban is kibontottam, ezek a belső igazságok olyan dolgok, amelyekről valójában mindig is tudtam, hogy léteznek, csak éppen aktuálisan nem emlékeztem rájuk. Hálás vagyok a lenti könyvek szerzőinek azért, hogy emlékeztettek arra, hogy ki az, Aki Valójában Vagyok, és örülök, hogy ezt a teljességet másokkal is megoszthatom.

Hiszek abban, hogy az itt bemutatott olvasnivalók egészen fantasztikus igazságokra mutatnak rá, és a segítségükkel teljesen újraformálhatjuk önmagukat. Persze mindez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindenkinél az enyémhez hasonló változásokat indítanak majd el, hiszen más és más folyamatokban vagyunk benne, ugyanakkor aki nyitottsággal tekint a bennük szereplő gondolatokra, az nagy valószínűséggel megfigyelheti saját magán a belső átalakulást.

Jöjjenek azok a – véleményem szerinti – legjobb spirituális könyvek, amelyek ezen bejegyzés írásáig a legtöbbet adták a lelki kiteljesedésem útján.

A teljes beszélgetések Istennel

A rövid történetem ezzel a könyvvel az, hogy éppen a Margit-szigeten voltunk egy baráti pikniken, ahol a csapatos beszélgetés során a barátnőm említett pár olyan gondolatot, amelyekhez legbelül valamiért nagyon éreztem a kapcsolódást. Mondta, hogy a Beszélgetések Istennel első könyvében olvasta őket, és mindez az első néhány tíz oldalon szerepelt.

Wow, ha már rögtön az elején ilyen gondolatok vannak benne, akkor valószínűleg jó lehet – gondoltam.

Neale Donald Walsch: A teljes beszéletések Istennel

Még rögtön aznap a vasárnap délutáni pihenés után ébredeztem, és amikor leültem a nappaliban, megláttam a könyvet. A kezembe vettem, és egyszerűen nem tudtam letenni, annyira magával ragadó volt és csak úgy vitt az egész.

Azóta többször is elolvastam, csináltam belőle egy külön tanulókártya paklit is, és napi szinten emlékeztetem magam azokra az igazságokra, amelyek a könyv által ébredtek fel bennem.

A teljes beszélgetések Istennel igencsak tartalmas olvasmány, hiszen ez a kötet három könyvet is tartalmaz. Jó szívvel ajánlom a beszerzését.

Új Föld

Eckhart Tolle könyve azt a belső igazságot ébresztette fel bennem (sok más mellett természetesen), hogy az elsődleges célunk az, hogy jelen legyünk, és hagyjuk, ahogyan az élet – itt és most – kifejezésre szeretne jutni általunk.

Amióta erre az igazságra emlékszem, egyszerűen csak hagyom, hogy fantasztikus dolgok történjenek meg a lehető legnagyobb könnyedséggel. Ahelyett, hogy mindent kontrollálni szeretnék, helyette a MOST-ra irányítom a fókuszomat, és figyelek arra, hogy mi bukkan elő a belső térből és belső csendből.

Eckhart Tolle: Új Föld

Persze ez nem jelenti azt, hogy csak sodródom, hanem olyan energiaként vagyok jelen, amely összhangban van az Univerzum fejlődési irányával, és mindez rajtam keresztül a fizikai világban is megmutatkozik. A folyamat során mindnyájan olyan csatornaként létezünk, amelyen keresztül megnyilvánul az élet, és a legtöbb, amit tehetünk az az, hogy szabadon hagyjuk áramolni a dolgokat.

A könyvet újonnan például a Szebb Életért Központban vagy a Bookline-on tudod beszerezni.

Az Élet hét törvénye

Az első dolog, ami beugrik ezzel a könyvvel kapcsolatosan, az az a kifejezés, hogy: esszencia. Ez egy meglehetősen rövid olvasmány, amit először furcsálltam is benne, ugyanakkor már pár oldal után tisztán éreztem, hogy valami fantasztikus energiát és mély üzeneteket közvetítenek a leírt szavak.

Hét alapvető törvény az élet teljességével kapcsolatosan, az egyes fejezetek végén konkrét javaslatokkal azok alkalmazásához, és ajánlott többszöri újraolvasás – röviden így áll össze a recept.

Deepak Chopra: Az élet hét törvénye

Deepak Chopra spirituális könyve tökéletes példája annak, hogy nem szükséges többszáz oldalon keresztül magyarázni az élet törvényeit, hanem bőven elég, ha az adott szavakat a megfelelő sorrendbe rakjuk, és hagyjuk, hogy vigyen magával az áramlás.

Tudomásom szerint jelenleg újonnan nem kapható a könyv, ezért apróhirdetéses oldalakon érdemes megnézni, ahol néha felbukkan egy-egy darab.

Kérd és megadatik!

Ez a könyv azért érdekes, mert itt ismertem meg részletesebben a Vonzás Törvényét, és általa ébredt fel bennem az a belső igazság, hogy:

“A hasonló a hasonlót vonzza.”

Számomra mindez azt jelenti, hogy nem azt vonzzuk magunkhoz, amit nagy erőkkel AKARUNK, hanem sokkal inkább azt, amivel összhangban vagyunk. Ha vágyunk valamire, de a fókusz a hiány állapotán van (pld. “még nem tartok ott…”), akkor ezt a tapasztalást teremtjük meg újra és újra mindaddig, amíg úgy nem döntünk, hogy kilépünk belőle.

Esther és Jerry Hicks: Kérd és megadatik!

Amit megtehetünk az az, hogy jó érzésekkel kiküldjük a tiszta szándékot, pozitív energiával “fűtjük fel” (vagyis elképzeljük, hogy már megvalósult az, amire vágyunk), és hagyjuk, hogy könnyedséggel – és elvárások nélkül – megjelenjen a fizikai valóságunkban. A “hasonló a hasonlót vonzza” igazság érvényes emberekre is (valójában mindenre), tehát azokat vonzzunk magunkhoz, akikkel éppen összhangban van az aktuális energiánk.

A könyv jelenleg a legtöbb nagy könyvesboltban beszerezhető. Van második része is, azt még nem olvastam.

Barátságban Istennel

Egy újabb Neale Donald Walsch könyv. Valójában az összes könyvét felsorolhatnám ezen a listát, mert mindegyik nagyon sokat adott, ugyanakkor a Barátságban Istennel egy olyan olvasmány, amely során szinte oldalanként jött az AHA-élmény.

Neale Donald Walsch: Barátságban Istennel

Miközben olvastam, sorra ébredtek fel bennem a belső igazságok, sőt, olyan részek is voltak, ahol azt éreztem, mintha én írtam volna a könyvet. Nagyon éreztem a belső kapcsolódást az egészhez, és az öröm és hála érzése töltött el, miközben mentem végig az egyébként vaskos olvasmányon.

Újonnan jelenleg nem kapható, itt is célszerű az apróhirdetéses oldalakhoz (Jófogás, Vatera) fordulni.

Kapcsolódó bejegyzés: Neale Donald Walsch élete

Seth könyve 1-2.

Igaz, hogy ez alapból két darab fizikai könyv, ugyanakkor itt egynek számolom, mivel az egész egy összefüggő olvasmány.

Seth egy olyan személyiség, aki nem fizikai formában mutatkozik meg, mégis könyvet ír. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mindezt hogyan teszi, akkor valószínűleg utána fogsz olvasni. 😉

Ez a két könyv egészen fantasztikus, mivel olyan dolgok vannak bennük, amelyek jelentős mértékben képesek kitágítani a gondolkodásunkat – persze csak akkor, ha hagyjuk, és nyitottak vagyunk a friss megközelítésekre. (A könyv egyébként az 1970-es években íródott.)

Jane Roberts: Seth könyv 1-2

Én konkrétan párszor még frusztrációt is éreztem olvasás közben, hiszen egyes gondolatok nehezen fértek bele az akkori “racionalitásomba”, ugyanakkor intuitív módon éreztem, hogy igencsak fontos igazságokra mutatnak rá a szavak. Éreztem, ahogy átalakul az elmém struktúrája, és nagyon örülök neki, hogy végig nyitott maradtam, mivel fantasztikus dolgokra segített emlékezni.

Sokféle témáról esik szó benne, és nálam első olvasásra az maradt meg leginkább, ahogyan a személyes valóságunkat megteremtjük. Minden érzékelést belülről vetítünk kifelé, és a belső világunk újrahangolásával “odakint” is minden megváltozik.

A könyvet szintén apróhirdetéses oldalakon vagy antikváriumokban van lehetőség beszerezni.

Lélekmozaikok

Amikor ennek a bejegyzésnek a vázlatát készítettem, akkor bevillant, hogy Hörömpő Andi könyvét is bele fogom foglalni a listába, ami azért érdekes, mert szinte csak pár dologra emlékszem, hogy miről olvastam benne.

Ez az olvasnivaló másféle módon adott sokat, mint a többi spirituális könyv, hiszen ez nyitotta meg az utat annak, hogy újabb és újabb spirituális könyveket vegyek a kezembe. Lényegében a Lélekmozaikok készítette elő a terepet, hogy az összes fenti könyvet elolvassam, és befogadó legyek velük kapcsolatosan.

Hörömpő Andrea: Lélekmozaikok

Jó szívvel ajánlom a Lélekmozaikokat, mert lehet, hogy benned is olyan dolgokat indít el, amelynek a hatására új folyamatok bontakoznak ki. A könyvet a legtöbb nagy könyvesboltban be tudod szerezni, ugyanakkor bátran nézd meg Andi weboldalát, ahol a többi könyvét is megismerheted.

Ajánlott videó:

Összefoglalva

Hiszek abban, hogy éppen a megfelelő ponton kapcsolódtak be az életembe a spirituális könyvek. Az előtte lévő időszakban szinte csak üzleti könyveket olvastam, amelyek elvittek egy bizonyos pontig, ám azok az ismeretek be is korlátoztak. A lélek dolgaival foglalkozó olvasmányok olyan új univerzumot nyitottak meg számomra, amelynek köszönhetően teljes átalakuláson mentem keresztül.

Ha egy korábbi életszakaszban találnak meg a fenti spirituális könyvek, akkor nagy valószínűséggel pár mondat után félrerakom őket és mosolygok egyet rajtuk…

Örülök annak, hogy minden ilyen tökéletesen történt, és bízom benne, hogy a fenti gyűjtemény téged is inspirálni fog arra, hogy elolvasd valamelyiket (vagy akár mindegyiket), és nyitottsággal tekints a bennük szereplő gondolatokra.

Lehet, hogy a hatásukra benned is folyamatosan egyre több belső igazság ébred majd fel. 😉

 

Ismerd meg Önmagad Kezdőcsomag

Ez a csomag abban segít, hogy tudatára ébredj formamentes természetednek. Ha kíváncsi vagy rá, akkor kattints a gombra a folytatáshoz.

Ha úgy érzed, hogy másoknak is hasznos lehet a bejegyzés, akkor bátran oszd meg a számodra szimpatikus helyen: