Ilyen volt az első (teltházas) Csináld Meg! Produktivitás Meetup

Várható olvasási idő: 4 perc 39 másodperc. Ebből a posztból megtudod, hogyan sikerült az első zártkörű Csináld Meg! Produktivitás Meetup, és hogyan érezték magukat a résztvevők.

Soha nem szerveztem még semmilyen eseményt. Egyszerűen nem volt olyan helyzet az életemben, amikor erre szükségem lett volna, és úgy igazából nem is vágytam arra, hogy belevágjak bármilyen rendezvény komplett lebonyolításába. Ehhez képest tök jónak gondolom azt, hogy az első saját szervezésű meetupomra a tervezett 30-as létszám helyett több mint 50-en jöttek, és rengeteg pozitív visszajelzést kaptam.

Igen, teltház volt. És igen, szuperül éreztük magunkat.

Ebben a posztban arról lesz szó, hogy miért jött létre a Csináld Meg! Produktivitás Meetup, hogyan sikerült az első alkalom, és milyen formában tervezem tovább építeni és folyamatosan jobbá tenni ezeket az élő eseményeket.

A meetup MIÉRTje

Korábban már több meetupon is jártam, és sokféle koncepcióval találkoztam. Valahol csak egy egyszerű beszélgetés volt, valahol a házigazda tartott előadásokat, valahol pedig meghívott vendégek promózták a cégüket – a lényeg, hogy azonos érdeklődésű emberek összegyűltek egy helyre, és egy adott témáról beszélgettek.

Az én szememben akkor jó egy meetup, ha masszív értéket ad, embereket kapcsol össze, és ami igazán lényeges: nem csak információt kapnak a résztvevők, hanem jól érzik magukat, és teljesen feltöltve mennek onnan haza.

Egy ideje már egyre több olyan olvasói megkeresést kaptam, hogy szeretnének velem találkozni és igyunk meg egy kávét (csak különleges esetekben mondok IGEN-t az ilyenekre). Az brutálisan feltölt, amikor másoknak adhatok, viszont a kávézós megkeresések alkalmával mindig az van a fejemben, hogy az oké, hogy segítek 1 olvasómnak, viszont ha azzal egy időben egy új Csináld Meg!-es ötleten dolgozom, akkor később egyszerre több ezer embernek tudom előre gördíteni az életét.

A legfontosabb a HATÁS: az, hogy annak, amit csinálok, mekkora hatása van a világra.

Éppen ezért gondoltam arra, hogy egy saját meetup tök jó alkalom arra, hogy egyszerre találkozzak a leglelkesebb olvasóimmal, segítsek nekik, és úgy egyszerűen érezzük jól magunkat együtt.

Az eseményt csak egy helyen tudtam elképzelni, a KAPTÁR coworking irodában, ahová a lazább napokon örömmel megyek be dolgozni. Egyszerűen inspirál a környezet, elképesztően ügyes fiatalokkal lehet ott találkozni, és VILÁGOS VAN! Plusz érzem a tulajdonosokon is, hogy hisznek abban, amit csinálnak, ez pedig számomra az egyik legfontosabb érték.

Az egész meetup célját így fogalmaztam meg:

A Csináld Meg! Produktivitás Meetup célja, hogy lépésről-lépésre megtanuld, hogyan tudsz több időt fordítani azokra a dolgokra, amelyek feltöltenek (legyen az hobbi, pihenés, család, bármi), és kevesebbet azokra, amelyek frusztrációt és rossz érzést okoznak.

Ezt pedig úgy érjük el, hogy minden egyes alkalommal új témákról lesz szó, ahol egy a közös pont: a produktivitás, amellyel nem csak a munkában, hanem a privát életben is sokkal élvezetesebben tudjuk elérni a céljainkat. Mert úgy igazából az én szememben a produktivitás arról szól, hogy mindig legyen előttünk az, amit el akarunk érni (VISION), és brutálisan élvezetes legyen az oda vezető út.

Ezekről volt szó az első meetupon

A témákat aszerint válogattam össze, ami a leginkább érdekelte mostanában az olvasókat, és amelyekről én is örömmel mesélek. Rengeteg emailt kapok heti szinten, és amióta elindult a zárt csoport Facebookon, csomó szuper ötlet érkezik be, így pontosan tudtam, hogy melyek azok a konkrét témák, amelyekkel a legtöbbet tudok segíteni.

Egy 61 slide-os prezivel készültem az eseményre, ahol tök egyszerűen összegyűjtöttem azokat a dolgokat, amelyek szerintem a legtöbb értéket tudják adni. Semmiképpen nem egy klasszikus előadást képzeltem el, hanem inkább egy laza és mesélős estét, ahol a PPT csak egy keretet ad a dolognak.

Így nézett ki a program:

  1. (előadás) Hogyan maradj produktív a szürke hétköznapokon
  2. (beszélgetés) Hogyan változtatja meg életünket a sharing economy – beszélgetés Levendel Áronnal, a KAPTÁR társtulajdonosával
  3. (előadás) VISION – Hogyan kezdd el felépíteni az álom életstílusodat
  4. Kérdezz bármit és kapj brutálisan őszinte válaszokat
  5. Könnyed, közös és kötetlen beszélgetés a Csináld Meg! közösség tagjaival

csm-meetup-prezi1    csm-meetup-prezi2
A prezit nem bonyolítottam túl, a lényeg az üzenet

A meetup elkezdése előtt egy tök kellemes izgatottság volt rajtam, viszont ez a pici izgulás az első fél perc után teljesen elillant, és 100%-ig önmagamat tudtam adni. Oké, ezt most egy backstage infó, de még ugyanazon a napon korábban felírtam egy egyszerű post-itre azt, hogy mire figyeljek oda:

csm-meetup-postit

Már látom, hogy nem a zseniálisnak titulát prezentációs technikákon múlik az, hogy milyen egy előadás, hanem sokkal inkább azon, hogy jól érezzük közben magunkat és önmagunk vagyunk. Igen, lesznek apróbb bakik, plusz nem mindig jönnek ki úgy a dolgok, ahogy korábban elterveztük, de éppen attól emberi, hogy nem tökéletes.

Én sokkal inkább olyan előadásokat akarok tartani, ahol önmagam lehetek és arról beszélhetek, ami engem foglalkoztat. Természetesen mindennél fontosabb a közönség, akiknek használható tudást kell átadni, és életszerű példákkal inspirálni őket arra, hogy bizony lehet MÁSHOGY is csinálni a dolgokat, mint azt addig gondolták.

A meetup alatt több mint 30 kérdésre kaptak választ azok eljöttek, köztük olyanora is, mint például:

  • “Hogyan lehet a fókuszt több órán át megtartani?
  • “Hogyan találjam meg a saját VISION-ömet?”
  • “Hogyan különböztessem meg a lényegest a lényegtelentől?”
  • “Mire és hogyan mondjak NEM-et a fejlődés érdekében?”
  • “Miért nem tudom elhatározni magam és kilépni a kényelem oltárából?”

Baromira jó volt látni mások szemében az “AHA-pillanatokat”, és azt, hogy bizonyos mondatok totálisan új szobákat nyitottak ki egyes agyakban.

Mit adott azoknak, akik ott voltak?

Én brutálisan jól éreztem magam, és tisztán látom, hogy ez egy nagyon fontos lépcsőfok volt a Csináld Meg! életében. A résztvevőktől kértem részletes visszajelzést is, ezért pontosan tudom, hogyan lesznek folyamatosan jobbak ezek az események. Ami biztos, hogy többféle koncepciót is le fogok tesztelni, és lépésről-lépésre egyre izgalmasabb lesz a meetup.

csm-meetup-3

Íme néhány visszajelzés, hogy mit adott azoknak, akik ott voltak:

Inspirációt. Szemléletet. A legtöbb írást elolvastam a blogon, de így előadásban mégis egészen másképp hat. Hitelesebb, őszintébb, lelkesítőbb, személyesebb.Tamás
Megerősítést abban, hogy merjünk nagyot álmodni, de ne azonnal akarjuk, és a tuti recept az, ha minden nap teszünk érte, a kudarc pedig csak egy teszt eredménye, nem több. Ami fontos, hogy nagyon jó olyan emberek között lenni, akik hasonlóképpen látják a dolgokat, mert ez az igazán inspiráló.Csilla
Nagyon sok ötletet adott, hogy hogyan maradjak produktív az unalmas napokon is. Régóta követem a blogot, azonban személyesen maradandóbb “élmény” minden.Melinda
Hihetetlen jó volt a meetup, többet kaptam tőle, mint sok fizetős, több tízezer forintos tréningtől!Gergő
Rengeteg olyan dolgot fogalmazol meg tisztán, amiben tudom hogy fejlődnöm kell. Mint egy tükör, sok biztatással, jó peldával, eredményekkel! Estela

Aminek kimondottan örülök, hogy a legtöbben azt hangsúlyozták ki fontos pozitívumként a meetuppal kapcsolatosan, hogy hozzájuk hasonló emberekkel tudtak találkozni, és csomó érdekes dolgot hallottak.

Mikor lesz a következő meetup és hogyan lehet értesülni róla?

60 napos intervallumokon belül tervezem tartani az egyes meetupokat, és ami biztos, hogy továbbra is csak egy szűk körnek fogom elérhetővé tenni a jelentkezést. Egyszerűen fontos számomra, hogy megmaradjon a közvetlen kapcsolat, és az egésznek egy otthonos, laza és könnyed hangulata legyen.

Előfordulhat, hogy videós formában később elérhetővé teszem az egyes előadásokat, viszont egyelőre arra akarok koncentrálni, hogy a következő alkalomra is szuper anyagok készüljenek.

csm-meetup-1

A meetupot nem hirdettem meg a privát listámon sem, hanem kizárólag 2 helyre kerültek ki az infók: a Csináld Meg! zárt Facebook csoportjába, illetve a privát profilommal osztottam meg, hogy a közelebbi ismerőseim is értesülni tudjanak róla. Így pedig kevesebb, mint 24 óra alatt túljelentkezés volt…

Azok, akik ott voltak az első meetupon, mindenképpen előnyt élveznek a jelentkezésnél a következő alkalomnál, és ha marad pár hely, akkor arról a zárt csoportban fogok írni, amelyről a privát email listán keresztül értesülni. Ha szívesen eljönnél egy ilyen eseményre, akkor első lépésben ide kattintva csatlakozz a közel négyezer regisztrált olvasóhoz.

Konklúzió

Szuper volt az első Csináld Meg! Produktivitás Meetup, amely összehozta egy helyre azokat az emberek, akik tanulni akarnak, jobbak szeretnének lenni, és hajlandóak magukba rakni az energiát. A teltház is azt mutatja, hogy sokakat érdekel a Csináld Meg!-féle produktivitás, amelynek az a fő üzenete, hogy csinálás közben érezzük jól magunkat.

A résztvevők közel 50%-ától kaptam részletes visszajelzést, így pontosan tudom, hogyan lesznek egyre jobbak ezek a találkozók. Ami biztos, hogy a zárt belépés megmarad, és csak limitált számban lesznek elérhetőek az új helyek, mert egyszerűen oda akarok figyeli arra, hogy mindenki számára élmény legyen és mindenki választ kapjon a felmerülő kérdésére.

ÉLMÉNY – erről szól a Csináld Meg! meetup, ahol egy csomó hozzád hasonló ügyes fiatallal tudsz találkozni.

 

Privát email lista

A privát email listán még több személyes dolgot, sztorit és példát is megosztok. Ha érdekelnek ezek, akkor a gombra kattintva van lehetőséged csatlakozni.

Ha úgy érzed, hogy másoknak is hasznos lehet a bejegyzés, akkor bátran oszd meg a számodra szimpatikus helyen: