Érezd jól magad egy inspiratív társaságban: Ilyen volt az első Minden.Egyes.Nap Piknik

Várható olvasási idő: 5 perc 48 másodperc. Ebből a posztból megtudod, hogyan sikerült az első zártkörű Minden.Egyes.Nap Piknik és hogyan érezték magukat a résztvevők.

Mi lenne, ha összehoznánk egy helyre egy csomó tehetséges embert, ahol lehetőséget kapnának arra, hogy megvitassák egymással az aktuális kihívásaikat? – ezzel a gondolattal játszogattam, amikor először beszélgettünk egy kis csapattal a Minden.Egyes.Nap Piknik ötletéről.

Korábban már szerveztem három Csináld Meg! Produktivitás Meetupot, amelyek mind szuperül sikerültek, viszont most valami más volt a fejemben. Nem egy klasszikus “összejövünk és beszélgetünk” típusú eseményre gondoltam, hanem olyanra, ahol még szabadabban és könnyedebben tudjuk átbeszélni az elakadásainkat, és mindenki feltöltve megy haza – igen, MINDENKI, és nem csak azok, akik társasági emberek, hanem még az introvertáltak is!

Persze ez így egyszerűen hangzik, de mivel még nem szerveztem kimondottan közösségi eseményt (a meetupokon jellemzően csak előadások voltak), így egy újabb kihívás várt rám…

Ebben a posztban részletesen kibontom, hogy mi történt a Pikniken és miért volt az egész érdekes, mit adott azoknak, akik eljöttek, és hogyan tudsz csatlakozni a csapathoz, ha úgy érzed, szeretnél te is még több inspiratív emberrel találkozni. Mielőtt ebbe belevágok, picit mesélek valamit.

NAGYON sokat számít az, kikkel veszed körbe magad

Hiszek abban, hogy elképesztően sokat számít a közvetlen környezetünk, ahol a mindennapjainkat éljük. Egy adott társaság lehúzhat, míg egy másik felemelhet, és 100%-ig rajtunk múlik, hol töltjük az időnket.

Oké, tudom, hogy sokszor nem könnyű kiszakadni a megszokott közegből, hiszen “ők” már régebb óta a barátaink és nem akarjuk megbántani őket, viszont az egyértleműen nem visz előre, ha rosszul érezzük magunkat adott helyen és csak frusztráljuk magunkat…

Fontos, hogy új embereket ismerjünk meg, elmenjünk új helyekre, és kilépjünk a komfortzónánkból. Tudom, hogy ez sokaknál probléma, és régebben az én fejemben is ott volt mindig a kérdés, hogyan tudnék megismerni több olyan embert, akik hozzám hasonlóak. Akik nem néznek rám furán, amikor arról mesélek, hogy milyen online kurzust vettem, milyen könyveket olvasok, és milyen eseményen voltam, hanem egyszerűen csak örülnek annak, hogy fejlődök és megkérdezik tőlem, miben tudnak segíteni.

Az első Minden.Egyes.Nap Pikniknek az volt a célja, hogy a lehető legegyszerűbbé tegye az ismerkedést és összekösse azokat az embereket, akik hasonlóan gondolkodnak. Egy kellemes és “otthonos” légkör megteremtése volt a cél, ahol biztonságban érzi magát mindenki és őszintén meg tudnak nyílni. Ehhez több dologra is szükség volt.

Egy otthonos Piknik forgatókönyve

A Piknik eredeti ötletét egy régi Csináld Meg! olvasó és Minden.Egyes.Nap tag, Viki dobta be egy zártkörű találkozó során, ahol a Mindset Kurzus bétatesztereivel beszélgettünk. Ez akkor annyira megtetszett, hogy rögtön elkezdtem fantáziálni:

 • kint vagyunk a szabad levegőn a gyönyörű természetben
 • mindenki hoz valamilyen ennivalót és innivalót
 • pokrócokon ülve beszélgetünk, nevetgélünk, közben pedig új dolgokat tanulunk magunkról és másokról.

Ez volt a kiindulópont, amelyre a többi elem is épült. Mindenképpen egy laza és könnyed eseményt szerettünk volna létrehozni, amelyen azért valamennyire tudjuk, hogy mi fog történni, de mégsem szigorú időbeosztás szerint mennek a dolgok.

Úgy gondolom, hogy egy ilyen eseménynek fontos alapja, hogy legyen egy közös pont, ami összeköti az embereket.

Ez a pont az volt, hogy kizárólag a Mindset Kurzus tagjai kaptak meghívást a Piknikre, mivel ők voltak a leginkább elkötelezett követők. Egyszerűen ezzel az ingyenes meglepetés eseménnyel szerettem volna egy exta “Köszönöm”-öt mondani nekik azért, mert az elsők között akcióba léptek. Mivel ők a kurzushoz tartozó zárt Facebook csoporton keresztül virtuálisan ismerték már egymást, ezért az első közös kapcsolódási pont már meg is volt.

Összeállítottam egy egyszerű weboldalt a Piknikhez, ahová felraktam minden lényeges infót. Megmutattam a tagoknak, és szépen sorban jöttek a jelentkezések én pedig örültem, hogy milyen jó kis társaság fog összejönni. 🙂

A regisztráció során kértem infót arról is, hogy ki miben szeretne éppen aktuálisan fejlődni, így tudtam, hogy melyek a leggyakoribb kihívások. Gyűjtöttem a visszajelzéseket, tanácsot kértem azoktól az ismerőseimtől, akik már szerveztek közösségi eseményeket és az én fejemben is kezdett összeállni a konkrét menetrend. Így nézett ki a program azon a gyönyörű napsütéses szombati napon:

 • 9.30 – 10.00: Találkozó és gyülekező a Hősök Terén
 • 10.00 – 10.30: Közös séta a Városligetbe egy előzőleg kinézett helyre, megnyitó beszéd, kis sztorizás, egy rövid előadás fókuszálás és priorizálás témában
 • 10.30 – 12.30: Ismerkedés a többiekkel, MASTERMIND beszélgetések (erről a folytatásban bővebben is írok)
 • 12.30 – 14.30: Ebéd, meglepetés vendég, további beszélgetések
 • 14.30 – 15.00: Minden.Egyes.Nap jövőjének bemutatása, kérdezz-felek, hivatalos zárás

A fentiek jó támpontot adtak ahhoz, hogy “felülről nézve” lássam, mi is fog történni a napon, de közben teljesen rugalmasan tudjam kezelni a dolgokat. Ez kellett is, mivel a beszélgetésekbe annyira belemerültek a résztvevők, hogy alig bírták abbahagyni. És ez pedig szuper volt!

“Igen, rád is biztosan sor fog kerülni”

A Piknik legfontosabb része a Mastermind beszélgetések voltak, ahol kis, 4-5 fős csapatokba rendezve tudták megvitatni a résztvevők az aktuális elakadásaikat. Itt jól át kellett gondolnom a dolgokat, mivel az édeskevés lett volna, ha csak annyi instrukciót adok:

”Na, beszélgessetek egymással.”

Éppen ezért megkértem a Mindset Kurzus bétatesztereit, hogy aki szeretne, az segíthet a csapatos beszélgetések levezénylésében. Minden egyes kis csoportnak volt egy vezetője, ahol a feladat az volt, hogy keretbe foglalják a beszélgetéseket, vagyis: jó kérdéseket tegyenek fel, bevonják a félénkebb embereket is a társalgásba, fogalmazzanak meg konkrétumokat, amelyek a kihívásokban segítenek előre jutni.

Elképesztően ügyesen csinálták a csapatvezetők ezt a feladatot. Nagyon hálás vagyok nekik, amiért előzetesen a szabadidejükből áldozva segítettek kialakítani a Piknik koncepcióját (többször több órát ötleteltünk és egyeztettünk, mire kialakultak a részletek), és a nap folyamán is végig teljes fókuszálással ott tudtak lenni a kiscsoportos beszélgetéseknél. Én is a lehető legtöbb támogatást akartam adni nekik, hogy könnyebb dolguk legyen, ezért készítettem egy 1 oldalas “Playbook” doksit, amelyen minden lényeges infó és kérdés rajta volt.

Ezek az előkészületek elegendő támpontot adtak ahhoz, hogy elérjük a célokat:

 1. személyes sztorikon keresztül megismerjék egymást az emberek
 2. tényleg mindenki tudjon őszintén mesélni a kihívásáról
 3. konkrét akcióponttal menjenek haza a résztvevők, hogy mit tudnak megtenni a Piknik utáni 48 órában, hogy előre lendüljenek az aktuálisan legégetőbb problémájukban.

piknik-csapat-full

A teljes csapat az első Minden.Egyes.Nap Pikniken

Amíg mentek a csoportos beszélgetések, addig én jártam csapatról csapatra és rövid időre bekapcsolódtam mindenhová. Volt egy olyan pillanat, amikor megálltam, körbenéztem és azt éreztem, hogy ez az egész, ami most történik egy NAGYON fontos lépcsőfok.

Pár éve még elképzelhetetlen lett volna számomra, hogy összehozunk egy ilyen eseményt, ahol jól is érzik magukat az emberek. Nem igazán voltam egy a társasági ember és úgy őszintén, nem is nagyon érdekeltek mások. Elvoltam magamnak, és elintéztem annyival a dolgot, hogy “nem vagyok olyan, aki tud bánni másokkal”. Titkon persze vágytam arra, hogy jól érezzem magam társaságban és tartozzak valamilyen közösséghez (a Mindset Kurzusban bővebben mesélek arról, hogyan fordítottam meg a dolgot). Sok tudatos döntés és konfortzónán kívüli akció vezetett oda, hogy a Pikniket önfeledten élvezni tudjam és ott legyek végig a jelenben.

Szuper társaság jött össze és egyszerűen jó volt látni a mosolygós embereket, akiknek a céljuk jobbnak lenni a tegnapi önmaguknál. 🙂

piknik-csapat-2

piknik-csapat-3

piknik-csapat-1

piknik-csapat-4

piknik-csapat-5

Visszajelzések a Piknik résztvevőitől

Bár az első Minden.Egyes.Nap Piknik hivatalosan délután 3 körül ért véget, utána még maradtunk néhányan beszélgetni, és olyan 6 körül jöttünk el a Városligetből. Fizikailag nagyon elfáradtam a nap végére, de az utána érkező visszajelzések ismét maximumra töltöttek.

Orsi például a Piknik után még túrázni ment a családjával, ami közben úgy érezte, hogy a 7 km kevés lesz, mert ki tudna menni a világból, annyire feltöltve érezte magát. Konkrétan ezt írta:

piknik-email-orsi

Szilárd azt hangsúlyozta ki, hogy ha elképzelne egy ideális napot az életében, akkor a Piknik egy tök jó esemény lenne aznapra:

piknik-email-szilard

Blankát nagyon feltöltötte, hogy léteznek olyan emberek, akiket keres és ahol jól tudja érezni magát:

piknik-email-blanka

Én szintén nagyon jól éreztem magam, mert személyesen is megismerhettem még több Csináld Meg! olvasót, és egyszerűen jó volt látni azt, hogy milyen sokat adott nekik ez a nap. Úgy érzem, hogy a maximumot hoztuk ki belőle, és a visszajelzéseknek köszönhetően már azt is tudom, hogy tudjuk még jobbá tenni a következő alkalmat.

A Piknik az ott jelen lévő emberek miatt volt elképesztően érdekes. Nagyon színes társaság jött össze, és ez pedig amiatt volt jó, mert sokféle problémát és témát lehetett körbejárni. Az esemény végén mindenki kapott egy szerződésmintát, amelyet a legjobb önmagával tudott “megkötni”, emellett a nap folyamán lehetőség volt egy 1 órás nyelvi coachingot nyerni az angol tanárommal, akiről már meséltem a New Yorkos posztban.

Lesznek még ilyen események

Az időjárás meglehetősen be tudja korlátozni a Piknikhez hasonló szabadtéri eseményeket, így ezekre nyáron lehet majd számítani. A jó hír viszont az, hogy a jövőben biztosan lesznek további zártkörű rendezvények. Egyszerűen szeretnék minél több olvasóval találkozni és maximális értéket adni azoknak, akik úgy döntenek, hogy invesztálnak magukba és csatlakoznak valamelyik kurzusomhoz.

Jelenleg a Mindset Kurzus csatlakozása él, amely abban segít, hogy elindítsa a belső szemléletváltást a produktivitásban. Ez pedig azért fontos, mert sokszor csak egy kis mentális blokk választ el minket attól, hogy hatékonyabbak legyünk, több NEM-et mondjunk és jobban érezzük magunkat a napi munkánkban.

Konklúzió

Az első Minden.Egyes.Nap Piknik egy könnyed és laza esemény volt a szabadban. Nagyjából 25-an gyűltünk össze, és külön érdekes volt, hogy az ország minden tájáról érkeztek résztvevők – jöttek Győrből, Nyíregyházáról és Szegedről is.

Legjobban személy szerint annak örültem, hogy láttam azt a sok-sok ügyes embert, ahogyan megosszák egymással a tapasztalataikat és őszintén segíteni akarnak a másiknak. Ez pedig azért nagyon jó, mert éppen ez a Minden.Egyes.Nap fő céja:

Megosztani másokkal azt, amit megtanultunk.

Hiszek abban, hogy mindenkinek van egy olyan egyedi tulajdonsága, egy ún. “X-men skillje”, amely extra értékes mások számára. Én pedig szeretném egyre több ember számára lehetővé tenni, hogy online és offline is megosszák a tudásukat – egyszerűen azért, mert elképesztő erő van ebben.

Köszönöm mindenkinek, aki ott volt az eseményen, és külön extra hálás vagyok a csapatvezetőknek: Vikinek, Orsinak, Zitának, Nikinek és Ádámnak – szuperek voltatok! Plusz még egy extra köszönöm jár a másik Ádámnak a lenti zseniális kép miatt. 🙂

piknik-integetos

 

Privát email lista

A privát email listán még több személyes dolgot, sztorit és példát is megosztok. Ha érdekelnek ezek, akkor a gombra kattintva van lehetőséged csatlakozni.

Ha úgy érzed, hogy másoknak is hasznos lehet a bejegyzés, akkor bátran oszd meg a számodra szimpatikus helyen: