3 felismerés, amely segített a folyamatos agyalásból kilépve VÉGRE megvalósítani a terveimet…


Böngészem az olvasói leveleket és egyre többször látom azt, hogy mi okozza a legnagyobb kihívást abban, hogy eredményes megvalósítókká váljunk. Íme pár konkrét részlet az emailekből:

“Elveszek a részletekben”

“Valami megmagyarázhatatlan
okból nem állok neki”

“Saját magam vagyok az akadály”

Érzelmileg ezeket nehéz megélni. A legérdekesebb az egészben, hogy hónapokig, évekig képesek vagyunk nyűglődni ezekkel a problémákkal…

De mégis MIÉRT?

Mesélek egy sztorit. Amikor pár évvel ezelőtt elkezdtünk vállalkozni, és megalapítottuk az első cégünket a tesómmal, akkor viszonylag rövid időn belül rengeteg munkánk lett. Sok energiát öltünk abba, hogy új ügyfeleket szerezzünk, de még több égett el miközben próbáltuk kezelni azt a rengeteg feladatot.

A helyzet az, hogy nem kifejezetten éreztem azt, hogy “jó főnök” lennék…

Én magam sem tudtam megfelelően beosztani a munkámat, akkor mégis hogyan várhattam el másoktól, hogy jól menedzseljék magukat?!

Állandóan olyan érzésem volt, mint ha folytonos rohanásban vagy valamiféle csúszásban lennék. Pedig ha nagyon őszinte akarok lenni magammal, akkor bőven volt elég időm, mert a weboldalak céltalan görgetése, a Twitter, a Tumblr mind a napjaim aktív részei voltak…

Aztán elkezdtem keményebben próbálkozni és úgy javítani a produktivitásomon, ami egy szép nagy kiégéshez vezetett. Undorral fogtam neki a teendőimnek, nem találtam a helyemet, és fogalmam sem volt, hogyan tovább. Közben pedig kitartóan vártak rám:

 • a végtelen feladatlisták (ha 1 dolgot megcsináltam, 2 új ugrott be a helyére)
 • a megválaszolatlan emailek (a zero inbox csak egy távoli álom volt)
 • a megvalósításra váró ötletek (kb. 5x több volt ezekből, mint amit reálisan meg tudtam volna csinálni – végül alig csináltam valamit).

Aztán egy nap elmentem egy time management coach-hoz.

Itt rengeteg tippet kaptam, és sok-sok alkalmazást jegyeztem fel. Bólogattam, mert azt hittem, hogy pár apró trükk majd meghozza a tartós változást. Millió taktikával mentem haza, de amikor elkezdtem ezeket megvalósítani, csak még inkább rosszul éreztem magam. Arra gondoltam, hogy biztosan velem lehet valami baj.

Nem tudtam, hol rontom el, pedig tényleg nagyon keményen próbálkoztam…

Így visszatekintve sok mindent megtapasztaltam addig, amíg rájöjjem: végig a lényegtelen dolgokra fókuszáltam. 3 olyan dolog ugrik be, ami visszafogott abban, hogy hatékonyabb legyek és – ami a sokkal fontosabb – közben jól is érezzem magam.

Elsőször is úgy korlátoztam magam, hogy…

1. A helyes időbeosztásra próbáltam fókuszálni

Mindenhol azt mondják, hogy a sikerhez meg kell tanulnunk beosztani az időnket – ám ez nem feltétlenül van így.

Mégpedig azért nem, mert nem az idő hiánya jelenti a valódi problémát. Például ha naponta kapnánk 1 extra órát, akkor sem oldódnának meg azok a problémáink, hogy kitartóan járjunk edzeni, többet tudjunk olvasni és az összes feladatunkat terv szerint elvégezzük.

Felismertem azt, hogy a “nincs időm” vagy a “rossz az időbeosztásom” csak kifogások voltak az életemben. Könnyű volt ezeket kimondani, de közben soha nem vizsgáltam meg, hogy MIÉRT nincs elég időm.

Valójában mindent be akartam zsúfolni egyetlen napba és arra koncentráltam, hogy ezt tökéletesen csináljam. Felismertem, hogy valójában nem több időre van szükségünk, hanem arra, hogy azt érezzük, jönnek az eredmények és előre mozdul az életünk.

Másodszor, abban korlátoztam magam, hogy…

2. Mindig az újabbnál újabb alkalmazásokat kerestem és az egyik taktikáról ugrottam a másikra

A különféle weboldalakon mindig találtam egy-egy megkapó cikket, amely arról szólt, hogy “ezzel” a zseniális to-do alkalmazással az összes produktivitással kapcsolatos problémám megoldódik majd.

Persze azonnal letöltöttem és kipróbáltam.
Aztán jövő hónapban megint egy újat.
Aztán megint egy újat…

Hittem abban, hogy egyszer majd találok végre egy olyat, amely segíteni fog, de szembesülnöm kellett azzal, hogy ezek nem fogják elvégezni helyettem a feladatokat.

Ugyanúgy dolgoznom kellett, és azzal, hogy szépen beállítottam mindent egy alkalmazásban, nem mindig lettem előbbre. Persze voltak, amelyeket jól esett használni, de valamiért frusztrált a dolog, hogy bármikor káosz alakulhat ki, ha nem figyelek oda a rendszerezésre.

Felismertem: appok nélkül érdemes produktívnak lenni. Tudtam, hogy ha erre egyszer képes leszek, akkor az eszközök már csak az extrát fogják jelenti, amelyekkel még élvezetesebb tud lenni a folyamat.

Harmadszor pedig úgy korlátoztam magam, hogy…

3. Rengeteg energiám ment el az önostorozásra

Korábban nem igazán voltam tudatos arra, hogy a produktivitásnak milyen sok köze van az érzéseinkhez és a belső világunkhoz. Gyakran előfordult, hogy összeírtam, milyen feladatokat szándékozom elvégezni, aztán amikor a megvalósításhoz értem, akkor jöttek a gondolatok:

“Most nem igazán van kedvem ehhez…”
“Nem olyan vagyok, akinek ez könnyen megy…”
“Mégis miért esik olyan nehezemre ez az egész?!”

Gyakran kétszer-háromszor több idő ment el arra, hogy ostoroztam magam, mint amíg a tényleges teendőt el tudtam volna végezni. Megbénított az, hogy milyen lehet a végeredmény, aztán a legjobbnak gondolt ötleteimnek sokszor neki sem kezdtem.

Sok-sok kísérletezés után elkezdtem látni az összefüggéseket, hogy valójában mitől is leszünk igazán eredményesek. “Igazán eredményes” alatt pedig azt értem, hogy:

 • jól érezzük magunkat, miközben a céljaink felé megyünk
 • tudatosan fel tudjuk ismerni azokat a mentális korlátokat, amelyek visszafognak bennünket
 • tartósan meg tudunk változni és nem esünk vissza 1-2 hét után oda (vagy még lejjebb), ahonnan korábban indultunk.

Felmerült, hogy érdekes lenne írni ezekről a dolgokról, és megosztani másokkal az évek alatt összegyűjtött tapasztalatokat.

Zalaba Krisztián

Szia, itt Zalaba Krisztián, és az elmúlt néhány évben sok minden a felszínre került azzal kapcsolatosan, hogy milyen igazán eredményesnek lenni. Felismertem például azt, hogy a hatékonyság 80%-a igazából a szemléletmódon múlik.


Megjelenések

Ami elindította az életemben a tartós változást az az volt, amikor elkezdtem odafigyelni arra, hogy MÁSFÉLE megközelítéssel vágjak neki a dolgoknak. Azzal, hogy át tudtam állítani az agyamban bizonyos “kapcsolókat”, nem csak kevésbé voltam frusztrált a céljaimat tekintve, hanem sokkal nagyobb lendülettel tudtam belevágni bármibe.

Így sikerült például eljutnom oda, hogy:

 • teltházas meetupokat szervezzek, holott addig soha nem éreztem magam társasági embernek
 • többször is teljes átalakuláson menjek keresztül és viszonylag gyorsan elérjem a kívánt eredményeket
 • kireptessenek New Yorkba és angolul interjút adjak, miközben egyáltalán nem használtam magabiztosan a nyelvet.

Amit érdekesnek találtam, hogy ezekre az eredményekre mások is felfigyeltek, és megkerestek magazinoktól, hogy interjúkat készítsenek velem, meghívtak előadni konferenciákra, és az írásaim is folyamatosan egyre több helyen jelentek meg.

Zalaba Krisztián interjú - Nők Lapja évszakokInterjú a Nők Lapja Évszakokban a boldogságról

Oké, de mégis miért érdekesek ezek?

Azért mert egy fő dologhoz köthetőek: a gondolkodáshoz.

Ahhoz, hogy milyen megközelítéssel vágtam neki a dolgoknak. Hiszek abban, hogy ha a látásmódunkat, az ún. “mindset”-et formáljuk, akkor teljesen másféle eredményeket fogunk kapni, mint korábban.

Azért nehéz produktívnak lenni, mert mindenféle taktikákkal próbálkozunk ahelyett, hogy megközelítést váltanánk.

Tisztán körvonalazódik, hogy ez az, ami a legtöbbeket visszafogja attól, hogy előre lépjenek az életükben. Az elmúlt években kb. 5-6000 emailt váltottam az olvasókkal, közben sok mindent megfigyeltem, és felmerült, hogy a legjobban működő stratégiákat összegyűjtöm egy online kurzusba.


Mindset Kurzus online videókurzus

Lépj ki az agyalásból, formáld a szemléletedet, és legyél eredményesebb megvalósító


A Mindset Kurzus egy online videókurzus, amely abban segít, hogy az agyalásból kilépve hatékonyabb és eredményesebb megvalósító legyél.

10 leckébe gyűjtve megismerheted azokat a stratégiákat, amelyek tapasztalataim szerint a legnagyobb ugrásokat hozzák a személyes produktivitásban.  Az egész főleg a “mindset”-re, a szemléletmódra fókuszál, ahol sok AHA-pillanatot lehet átélni, és akár egyetlen lecke is képes arra, hogy átrendezze bennünk a dolgokat.

Ezeken a témákon megyünk végig:

Az online kurzus témái:

CÉLOK: Hogyan lesz szórakoztatóbb elérni a céljainkat
KORLÁTOK: Hogyan hagyjuk abba saját magunk ostorozását
FELADATOK: Mihez kezdjünk a véletlenszerűen beeső apró teendőkkel
PRIORIZÁLÁS: Hogyan priorizáljuk a feladatainkat
ENERGIA: Hogyan legyen mindig elég energiánk
LENDÜLET: Hogyan kerüljünk lendületbe, ha elakadunk
NEMET MONDÁS: Hogyan mondjunk NEM-et bűntudat nélkül
FÉLELEM: Hogyan ne féljünk a bukásoktól
SEGÍTSÉG: Hogyan kérjünk őszintén másoktól
ÉREZD JÓL MAGAD: Hogyan élvezzük és értékeljük azt, amit elértünk


A Mindset Kurzus egy intenzív, 10 napos online videókurzus, amely nagyon konkrét és lényegre törő. Mielőtt belevágtam a kurzusnak az összeállításába, az volt a szándékom, hogy a lehető legtöbb segítséget adjam a változáshoz a lehető legrövidebb idő alatt.

Lehet, hogy érezted azt, hogy sokszor nehezen megy az akcióba lépés, és rengeteg idő és energia tud elmenni a túlagyalásra, éppen ezért a videókon felül különféle letölthető anyagokat is elkészítettem, amelyekkel igazán könnyűvé válik a mindennapi gyakorlatba történő átültetés.

Minden kapcsolódó anyagot egy szép, rendszerezett, és könnyen használható online felületen érsz el, amelyhez azonnali hozzáférést kapsz a kurzushoz való csatlakozással.

Mindset Kurzus online videókurzusMinden leckéhez tartozik egy videó, egy összefoglaló és a napi feladat

A Mindset Kurzus egy átfogó csomagban érhető el, amely a következőket tartalmazza:


 • A teljes online kurzus

  Tömören és egyszerűen, egy csomagba gyűjtve ismered meg azokat a stratégiákat a produktivitásban, amelyek tapasztalataim szerint a legjobb eredményeket hozzák.

 • 10+1 napi videó

  Az írott tartalom mellett minden egyes leckénél találsz egy rövid, csak a lényegre fókuszáló videót is, hogy könnyebben menjen a dolgok bevésése.

 • Életszerű példák + letölthető segédletek

  A megvalósítás során is szeretnék segíteni, ezért letölthető PDF-eket is készítettem konkrét példákkal (pld. hogyan kérj segítséget), hogy egyszerűbb legyen átültetni a gyakorlatba a megtanultakat.

 • Korlátlan hozzáférés + Ingyenes frissítések

  A kurzust bármikor, bármeddig és bárhonnan eléred – laptopról, mobilról, tabletről. Ezen felül, ha további új anyagokkal és bónuszokkal frissül a Mindset Kurzus, akkor a korábbi vásárlók azonnal megkapják.


Előfordulhat, hogy kíváncsi vagy egy konkrét mintára, ezért lent megnézheted a hetedik naphoz tartozó videót (a teljes lecke tartalmaz még konkrét sablonokat is NEM-et mondáshoz, illetve napi feladatot, amellyel rögtön átültetheted a gyakorlatba a hallott infókat):

 

A videó mellett a kurzusban másolható és azonnal használható szövegeket is elérhetővé teszek, hogy könnyebben menjen a NEM-et mondás


Íme pár őszinte vélemény azoktól, akik már teljesítették a 10 napot:

“…elengedtem sok apró feladatomat, amik listákban vártak rám, és elsőre jó ötletnek tűntek, de valójában nem vittek előre.”

A 2. lecke hatására írtam a legjobb barátnőmnek egy levelet, hogy mi az, amit becsülök benne, amiért felnézek rá. Nekem jólesett leírni, és tudatosult bennem, hogy többször akarok ennyire konkrétan megdicsérni másokat. Plusz elengedtem sok apró feladatomat, amik listákban vártak rám, és elsőre jó ötletnek tűntek, de valójában nem vittek előre.

Emellett a kurzus lebontott pár korlátot bennem, például a bukással kapcsolatban, hogy mit is jelentsen számomra ezután, ha valami nem sikerül. Sokkal nyugodtabb szívvel fogok ezután nemet mondani, mikor belül azt érzem őszintének.

– Zita, 33, ügyintéző

“A kurzus segített jobban megismerni önmagam, a gyengeségeim, a területeket ahol fejlődni kellene.”

“Számomra rögtön az első lecke volt a leghasznosabb, mert rávilágított arra, ami az elmúlt sok hónapban (évben) az egyik legnagyobb problémám: a célokra pörgök rá és görcsösen azokat üldözöm. Nem tervezem meg részletesen az oda vezető utat, és ha igen akkor sem a folyamatot élvezem amíg eljutok oda, hanem úgy érzem, majd a célt fogom. A lecke után tudatosan építem be az életembe, hogy a folyamatot kell élvezni és nem csak a célt kergetni.

A kurzus segített jobban megismerni önmagam, a gyengeségeim, a területeket ahol fejlődni kellene (pl. túltervezés). Olyan egyszerű, de nagyon fontos eszközöket adott, amiket be tudok építeni a mindennapjaimba és érzem, hogy valóban előre visznek majd a céljaim elérésében.”

– Ádám, 29, cégvezető

” … könnyebb így türelmesnek lennem és elfogadnom, hogy én sem vagyok tökéletes. És nem is kell senkinek sem annak lennie.”

Elkezdtem a folyamatra koncentrálni, a részleteket, a hibákat, hiányosságokat nem frusztráló és tökéletesítésre váró dolgoknak, hanem a tanulási folyamat részeként tekinteni. Eggyel könnyebb így türelmesnek lennem és elfogadnom, hogy én sem vagyok tökéletes. És nem is kell senkinek sem annak lennie. Ezekhez nemcsak a kurzus anyaga, hanem a kommentjeid és a levelezésünk is nagyban hozzájárultak.

Sok frusztrációt vett le rólam, amiért baromira hálás vagyok. Baromira. Abszolút nyitottá tett ezeknek a témáknak, kihívásoknak a mélyebb megismerésére, csinálására.

– Viki, 34, újságíró

Csatlakozás a kurzushoz


Ha úgy érzed, hogy szívesen lennél ennek a részese és kész vagy befektetni a kurzusba (és ezzel együtt magadba), akkor itt tudod elkezdeni:


A teljes Mindset Kurzus

Mindset Kurzus online videókurzus

A csomag tartalma:

 • A teljes 10 napos online videókurzus
 • Korlátlan elérés a Mindset anyagokhoz és frissítésekhez
 • Kérdések esetén extra emailes támogatás

Azoknak ajánlott a csatlakozás, akik mielőbb lendületbe szeretnének kerülni, és szimpatikus számukra a Mindset Kurzus.

15.000 Ft + ÁFA
≈ bruttó 19.050 Ft

Csatlakozás a kurzushoz

paypal-fizetes

Infók a fizetéssel kapcsolatosan
A biztonságos fizetést a Teachable rendszere biztosítja, ahol egyszerűen és könnyedén, bankkártyával van lehetőséged fizetni. A regisztrációt követően azonnal elkezdheted a kurzust. A folytatáshoz egyszerűen csak kattints a fenti kék gombra.

Kérdések és válaszok


Összegyűjtöttem pár kérdést, amelyek esetleg felmerültek a kurzussal kapcsolatosan. Egyszerűen csak kattints a mezőre és nézd meg a válaszokat.Tesztelve
30 napos garancia

Garanciával vagy védve a kurzus teljesítésének ideje alatt, így mindenféle kockázat nélkül tudod kipróbálni az anyagot. Ha úgy érzed, hogy nem igazán tetszik, akkor 30 napon belül visszakérheted a teljes árát.


“A legmerészebb álmaiban…”

Emlékszem, hogy amikor az első videókurzust vettem, akkor a csatlakozás előtt eléggé remegett a térdem. Ez nagyjából 5-6 éve volt és 1000 dollárba (kb. 300.000 Ft) került. Tudtam, hogy tud segíteni az anyag, de mégis sok pénznek éreztem elsőre. A döntésben nagyon sokat segített, hogy elképzeltem, milyen dolgokat hozhat az életembe, ha akkor és ott akcióba lépek…

Mi lenne velem 1 hónap múlva?
Mi lenne velem 10 hónap múlva?
És mi lenne velem 2 év múlva?

Csatlakoztam, és ha visszatekintek, akkor az egy nagyon fontos döntés volt, amelyik később elképesztő dolgokhoz segített hozzá. Nem csak maga a kurzus volt a fontos, hanem az, hogy ezzel belekerültem egy olyan folyamatba, amikor egymás után rendre akcióba léptem.

Az akkori legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ez egészen odáig visz el, hogy például egy napon meghívnak New Yorkba egy interjúra, és utána egyre gyakrabban térek vissza az USA-ba.

Ramit Sethi és Zalaba Krisztián New YorkbanAz egyik New York-i kintlétem alatt találkoztam és beszélgettem a #1 New York Times bestseller szerzővel és amerikai vállalkozóval, Ramit Sethivel


Csatlakozás a kurzushoz

Nem mondom azt, hogy feltétlenül ez lesz az a kurzus, amely holnapra mindenki életét megváltoztatja, hiszen sok esetben a változás egy folyamat és lépésekben bontakozik ki. Abban ugyanakkor őszintén hiszek, hogy azok, akik nyitottsággal vágnak neki a 10 napnak, azoknak könnyen formálódhat a szemléletük és ez később sok új dolgot képes “megnyitni” az életükben.

Most egyszerűen csak érdemes játszadozni el a gondolattal, hogy mi történhet veled…

1 hónap múlva,
10 hónap múlva,
és 2 év múlva.

(…)

Sok-sok örömteli dolog! Ami kimondottan kellemes, hogy a szemléletmód megváltoztatásával és a képzeleted erejével formálhatod a valóságot és rajtad múlik, mit szándékozol megtapasztalni.

Lehet, hogy elkezdesz vállalkozni, és te is azzal kelsz fel reggelente, hogy ma is jobb hellyé teszed a világot. Lehet, hogy olyan emberekkel veszed körbe magad, akik támogatnak és segítenek a céljaidat megvalósításában. Lehet, hogy sokkal bátrabban tudsz belevágni bármilyen új ötlet megvalósításába. Bárhogyan lehet.

Lent összegyűjtöttem pár pontban, hogy kinek javaslom szeretettel a kurzushoz való csatlakozást.

Szeretettel ajánlom a kurzust annak…

 • aki jobban meg szeretnéni ismerni a fejben lévő korlátait, és hajlandó energiát rakni abba, hogy le is bontsa őket
 • aki kíváncsi és nyitott új dolgok megismerése iránt, és mozgatja a fantáziáját a MÁSHOGY gondolkodás
 • akinek szimpatikus az, amit ezen az oldalon látott, és nyitott arra, hogy egy lépéssel tovább menjen.

Végül pedig még egyszer összefoglalva, hogy mihez jutsz hozzá, ha úgy döntesz, hogy csatlakozol:

 • 10 napos online kurzus: 10 napon keresztül kapsz 1-1 új videót, konkrétumokkal, életszerű példákkal és világosan megfogalmazott, jól követhető akciópontokkal.
 • Extra segédletek: nyomtatható és másolható segédleteket is készítettem, amelyek mellé egyes esetekben konkrét szövegeket mellékelek – például, hogyan mondj NEM-et, vagy hogyan kérj segítséget másoktól.
 • Gyors elérés hozzám: prioritásként kezelem a tőled érkező emaileket, így ha gyors tanácsra van szükséged, azonnal tudsz kérdezni.
 • Korlátlan hozzáférés: a videókat bármikor újranézheted, és annyiszor mész végig a kurzuson, amennyiszer csak akarsz.
 • Ingyenes frissítések: amennyiben bővül a Mindset program, teljesen ingyen kapod meg a frissítéseket, így az új anyagokhoz is azonnali elérést kapsz.
 • 30 napos garancia: próbáld ki a teljes kurzust, és ha úgy érzed, hogy mégsem vagy boldog vele, akkor visszakérheted a teljes árát.

Kezdhetünk?


A kurzus állapota:


Mi vár a folytatásban?
A fenti gomb megnyomása után átkerülsz a fizetési felületre, ahol biztonságosan, bankkártyával tudsz fizetni. A sikeres fizetés után a rendszer továbbít a kurzus online felületére, ahol akár rögtön bele tudsz kezdeni az első leckébe. Ennyire egyszerű az egész.

Ha bármilyen kérdésed van a fentiekkel kapcsolatosan, akkor írj egy emailt, hogy hívd a 06-30-712-7344 -es számot.

Ez a weboldal örömmel készült. | 2020 © Zalaba Krisztián