Hogyan Legyél Igazán Hatékony (Ne Csak Néha-Néha, Hanem Minden Egyes Nap)


írta: Zalaba Krisztián

Böngészem az olvasói leveleket és egyre többször látom azt, hogy mi okozza a legnagyobb nehézséget a produktivitást tekintve. Mutatok 3 konkrét részletet emailekből:

“Elveszek a részletekben”

“Valami megmagyarázhatatlan
okból nem állok neki”

“Saját magam vagyok az akadály”

Érzelmileg ezeket nehéz megélni. A legérdekesebb az egészben, hogy hónapokig, évekig képesek vagyunk nyűglődni ezekkel a problémákkal…

De mégis MIÉRT?

Mesélek egy sztorit. Amikor pár évvel ezelőtt elkezdtem vállalkozni és megalapítottuk a cégünket a tesómmal, akkor viszonylag rövid időn belül rengeteg munkánk lett. Sok energiát öltünk abba, hogy új ügyfeleket szerezzünk, de még több égett miközben próbáltuk kezelni azt a rengeteg feladatot.

Bevallom, nem voltam túlzottan jó “főnök”…

Én magam sem tudtam megfelelően beosztani a munkámat, akkor mégis hogyan várhattam el másoktól, hogy jól menedzseljék magukat?!

Állandóan olyan érzésem volt, mint ha folytonos rohanásban vagy valamiféle csúszásban lennék. Pedig ha nagyon őszinte akarok lenni magammal, akkor bőven volt elég időm, mert a weboldalak céltalan görgetése, a Twitter, a Tumblr mind a napjaim aktív részei voltak…

Aztán elkezdtem keményebben próbálkozni és úgy javítani a produktivitásomon, ami egy szép nagy kiégéshez vezetett. Undorral fogtam neki a teendőimnek, nem találtam a helyemet, és fogalmam sem volt, hogyan tovább. Közben pedig kitartóan vártak rám:

 • a végtelen feladatlisták (ha 1 dolgot megcsináltam, 2 új ugrott be a helyére)
 • a megválaszolatlan emailek (a zero inbox csak egy távoli álom volt)
 • a megvalósításra váró ötletek (kb. 5x több volt ezekből, mint amit reálisan meg tudtam volna csinálni – végül alig csináltam valamit).

Aztán egy nap elmentem egy time management coach-hoz.

Itt rengeteg tippet kaptam, és sok-sok alkalmazást jegyeztem fel. Bólogattam, mert azt hittem, hogy pár apró trükk majd meghozza a tartós változást. Millió taktikával mentem haza, de amikor elkezdtem ezeket megvalósítani, csak még inkább rosszul éreztem magam. Arra gondoltam, hogy biztosan velem lehet valami baj.

Nem tudtam, hol rontom el, pedig tényleg nagyon keményen próbálkoztam…

Hú, így visszagondolva sok mindent tapasztaltam meg ahhoz, hogy rájöjjek: végig a lényegtelen dolgokra fókuszáltam. A helyzetet felülről nézve 3 olyan gondolat ugrik be így hirtelen, amely visszafogott abban, hogy produktívabb legyek és – ami a sokkal fontosabb – közben jól is érezzem magam.

1. A helyes időbeosztásra próbáltam fókuszálni

Mindenhol azt mondják, hogy a sikerekhez meg kell tanulnunk beosztani az időnket. Én ebben egyáltalán nem hiszek.

Azért nem hiszek benne, mert nem az idő a probléma. Ha naponta kapnánk 1 extra órát, akkor sem oldódnának meg azok a problémáink, hogy kitartóan járjunk edzeni, többet tudjunk olvasni és az összes feladatunkat terv szerint elvégezzük.

Rájöttem arra, hogy a “nincs időm” vagy a “rossz az időbeosztásom” csak béna kifogások voltak az életemben. Könnyű volt ezeket kimondani, de közben soha nem vizsgáltam meg, hogy MIÉRT nincs elég időm.

Görcsösen ragaszkodtam az összes feladatomhoz, és végtelen hosszú listákat gyártottam, amelyek csak frusztráltak. Nem akartam NEM-et mondani, mert féltem, hogy akkor kimaradok valamiből, ezért az ÖSSZES megbeszélésre és kávézásra elmentem. Nem kértem tanácsot másoktól, mert féltem, hogy kiderül, hogy nem tudok valamit…

Azért nem volt időm, mert mindent be akartam zsúfolni a napomba és arra koncentráltam, hogy ezt tökéletesen csináljam. Rájöttem, hogy valójában nem több időre van szükségünk, hanem arra, hogy azt érezzük, jönnek az eredmények és előre mozdul az életünk.

2. Mindig az újabbnál újabb alkalmazásokat kerestem és az egyik zseniális taktikáról ugrottam a másikra

A különféle weboldalakon mindig találtam egy-egy megkapó cikket, amely arról szólt, hogy “ezzel” a zseniális to-do alkalmazással az összes produktivitással kapcsolatos problémám megoldódik majd.

Persze azonnal letöltöttem és kipróbáltam.
Aztán jövő hónapban megint egy újat.
Aztán megint egy újat…

Hittem abban, hogy egyszer majd találok végre egy olyat, amely segíteni fog, de szembesülnöm kellett azzal, hogy ezek nem fogják elvégezni helyettem a feladatokat. Ugyanúgy dolgoznom kellett, és azzal, hogy szépen beállítottam mindent egy alkalmazásban, nem lettem előbbre.

Igen, vannak emberek, akiknek tudnak segíteni az appok, de én mégsem éreztem azt, hogy ezek képesek meghozni azt az ugrást, amire már régóta vágytam. Voltak, amelyeket jól esett használni (különösen a Trello-t), de egyszerűen frusztrált, hogy bármikor káosz alakulhat ki, ha nem figyelek oda a rendszerezésre.

Megtanultam: appok nélkül érdemes produktívnak lenni. Tudtam, hogy ha erre egyszer képes leszek, akkor az eszközök már csak az extrát fogják jelenti, amelyekkel még élvezetesebb tud lenni a folyamat.

3. Rengeteg energiám ment el az önostorozásra

Régen nem igazán gondoltam arra, hogy a produktivitásnak milyen sok köze van az érzéseinkhez és érzelmeinkhez. Tök sokszor előfordult, hogy összeírtam, milyen feladatokat kell majd elvégeznem, aztán amikor a megvalósításhoz értem, akkor jöttek a gondolatok:

“Nem vagyok elég jó ehhez…”
“Jaj, bezzeg másoknak ez milyen könnyen megy…”
“Én nem az az ember vagyok, aki…”

Gyakran kétszer-háromszor több idő ment el arra, hogy ostoroztam magam, mint amíg a tényleges teendőt el tudtam volna végezni. Megbénított az, hogy milyen lehet a végeredmény, aztán a legjobbnak gondolt ötleteimnek sokszor neki sem kezdtem.

Sok-sok kísérletezés után elkezdtem látni az összefüggéseket, hogy valójában mitől is leszünk igazán produktívak. “Igazán produktív” alatt pedig azt értem, hogy:

 • jól érezzük magunkat, miközben a céljaink felé megyünk
 • tudatosan fel tudjuk ismerni azokat a mentális korlátokat, amelyek visszafognak bennünket
 • tartósan meg tudunk változni és nem esünk vissza 1-2 hét után oda (vagy még lejjebb), ahonnan korábban indultunk.

Arra gondoltam, hogy tök jó lenne írni ezekről a dolgokról, és megosztani másokkal mindazt, amit megtanultam. Azért, mert hiszek abban, hogy ha valamiben jók vagyunk, akkor azt érdemes mások segítésére használnunk.

Helló, itt Krisztián, a Csináld Meg! produktivitás blog írója, és az elmúlt években elképesztően sokat tanultam arról, hogy milyen igazán hatékonynak lenni. Rájöttem például arra, hogy a produktivitás 80%-a a fejben lévő dolgokon múlik.

Ami elindította az életemben a tartós változást az az volt, amikor elkezdtem odafigyelni arra, hogy MÁSFÉLE megközelítéssel vágjak neki a dolgoknak. Azzal, hogy át tudtam állítani az agyamban bizonyos “kapcsolókat”, nem csak kevésbé voltam frusztrált a céljaimat tekintve, hanem sokkal nagyobb lendülettel tudtam belevágni bármibe.

Így sikerült például eljutnom oda, hogy:

 • teltházas meetupokat szervezzek, holott soha nem éreztem magam társasági embernek
 • többször is átalakítsam a testem és viszonylag gyorsan elérjem el a kívánt eredményeket
 • kireptessenek New Yorkba és angolul interjút adjak, miközben egyáltalán nem használtam magabiztosan a nyelvet.

csm-meetup-1Az első Csináld Meg! meetup (majd a második is) teltházas volt

Ami tök érdekes volt, hogy ezekre az eredményekre mások is felfigyeltek, és megkerestek magazinoktól, hogy interjúkat készítsenek velem, meghívtak előadni konferenciákra, és az írásaim is folyamatosan egyre több helyen jelentek meg.

csm-nok-lapja-interjuInterjú a Nők Lapja Évszakokban a boldogságról

Oké, de mégis miért érdekesek ezek?

Azért mert egy fő dologhoz köthetőek: a gondolkodáshoz.

Ahhoz, hogy milyen megközelítéssel vágtam neki a dolgoknak.

Abban hiszek, hogy ha a látásmódunkat, az ún. “mindset”-et formáljuk, akkor teljesen másféle eredményeket fogunk kapni, mint addig.

Azért nehéz produktívnak lenni, mert a mindenféle taktikákkal próbálkozunk ahelyett, hogy megközelítést váltanánk.

Tudom, hogy ez az, ami a legtöbb olvasómat visszafogja attól, hogy előre lépjenek az életükben. Ezt onnan tudom, hogy az elmúlt 3 évben közel 5000 emailt váltottam velük. Közben persze rengeteget tanultam, és úgy döntöttem, hogy a legjobban működő dolgokat összegyűjtöm egy csomagba, amelyet most rövid ideig elérhetővé teszek.

MINDSET Kurzus

10 Bizonyított Stratégia a Fejben Lévő Korlátok Leküzdéséhez, a Belső Változás Elindításához, és a Stabil Eredmények Megtartásához

Ez a 10 napos online kurzus abban segít, hogy elinduljon a belső szemléletváltás a produktivitásban. 10 leckébe gyűjtöttem össze azokat a stratégiákat, amelyek tapasztalataim szerint a legnagyobb ugrásokat hozzák. Engem például ezek vezettek afelé, hogy mindig akcióba lépjek, amikor ott van előttem a lehetőség.

Az online kurzus nagyon konkrét és lényegre törő. Nem akarok senkit sem összezavarni és túlterhelni rengeteg információval, ezért itt most az alapokról lesz szó, amelyek a fejünkben lévő fő korlátok lebontását eredményezik. Ez egy “mindset”-et, gondolkodást formáló kurzus, ahol sok AHA-pillanatot lehet átélni. Akár egyetlen lecke is képes arra, hogy átrendezze a fejünkben a dolgokat és MÁSKÉPP kezdjünk el tekinteni rájuk.

Pontosan ezeken a témákon megyünk végig:

 

Az online kurzus témái:

CÉLOK: Hogyan lesz szórakoztatóbb elérni a céljainkat
KORLÁTOK: Hogyan hagyjuk abba saját magunk ostorozását
FELADATOK: Mihez kezdjünk a véletlenszerűen beeső apró teendőkkel
PRIORIZÁLÁS: Hogyan priorizáljuk a feladatainkat
ENERGIA: Hogyan legyen mindig elég energiánk
LENDÜLET: Hogyan kerüljünk lendületbe, ha elakadunk
NEMET MONDÁS: Hogyan mondjunk NEM-et bűntudat nélkül
FÉLELEM: Hogyan ne féljünk a bukásoktól
SEGÍTSÉG: Hogyan kérjünk őszintén másoktól
ÉREZD JÓL MAGAD: Hogyan élvezzük és értékeljük azt, amit elértünk

 

Mielőtt belevágtam ennek a kurzusnak az összeállításába, az volt a célom, hogy a lehető legtöbb segítséget adjam a változáshoz. Tudom, hogy sokszor nem könnyű akcióba lépni, és rengeteg idő és energia tud elmenni a túlagyalásra, ezért a videókon felül letölthető anyagokat is elkészítettem. Egyszerűen szeretnék mindenkit, aki befektet a kurzusba (és ezzel együtt saját magába), maximálisan támogatni abban, hogy agyalóból cselekvő legyen.

Egy zárt online felületen érhető el a kurzus, amelyhez egy új weboldal is készült. Számomra nagyon fontos, hogy nem csak érthető, hanem igényes formában adjam át az anyagokat. Egyszerűen szeretem, ha jó ránézni valamire.

mindset-kurzus-previewMinden leckéhez tartozik egy videó, egy összefoglaló és a napi feladat

A MINDSET kurzust egy átfogó csomagban teszem elérhetővé, amely a következőket tartalmazza:

 • Connector.

  10 napos online kurzus

  Tömören és egyszerűen, egy csomagba gyűjtve ismered meg azokat a stratégiákat a produktivitásban, amelyek a legjobb eredményeket hozzák.

 • Connector.

  10+1 napi videó

  A részletes írott tartalom mellett minden egyes leckénél találsz egy lényegre törő videót is, hogy könnyebben menjen a dolgok bevésése.

 • Connector.

  Emailek szövegek, Életszerű példák, Letölthető segédletek

  A megvalósítás során is szeretnék segíteni, ezért letölthető PDF-eket is készítettem konkrét példákkal (pld. hogyan kérj segítséget), hogy egyszerűbb legyen átültetni a gyakorlatba a megtanultakat.

 • Connector.

  Korlátlan hozzáférés + Ingyenes frissítések

  A kurzust bármikor, bármeddig és bárhonnan eléred – laptopról, mobilról, tabletről. Ezen felül a jövőben érkező új Mindset anyagokat szintén alapból megkapod – azért, mert most akcióba léptél.

Tudom, hogy valószínűleg a videók azok, amelyekre a legtöbben kíváncsiak, ezért most megmutatom a hetedik nap videóját, hogy mire lehet számítani:

 

A 7. nap videója – emellett konkrét szövegeket is elérhetővé teszek a kurzuson belül, hogy könnyebben menjen a NEM-et mondás


Íme pár őszinte vélemény azoktól, akik már teljesítették a 10 napot:

“…elengedtem sok apró feladatomat, amik listákban vártak rám, és elsőre jó ötletnek tűntek, de valójában nem vittek előre.”

A 2. lecke hatására írtam a legjobb barátnőmnek egy levelet, hogy mi az, amit becsülök benne, amiért felnézek rá. Nekem jólesett leírni, és tudatosult bennem, hogy többször akarok ennyire konkrétan megdicsérni másokat. Plusz elengedtem sok apró feladatomat, amik listákban vártak rám, és elsőre jó ötletnek tűntek, de valójában nem vittek előre.

Emellett a kurzus lebontott pár korlátot bennem, például a bukással kapcsolatban, hogy mit is jelentsen számomra ezután, ha valami nem sikerül. Sokkal nyugodtabb szívvel fogok ezután nemet mondani, mikor belül azt érzem őszintének.

– Zita, 33, ügyintéző

“A kurzus segített jobban megismerni önmagam, a gyengeségeim, a területeket ahol fejlődni kellene.”

“Számomra rögtön az első lecke volt a leghasznosabb, mert rávilágított arra, ami az elmúlt sok hónapban (évben) az egyik legnagyobb problémám: a célokra pörgök rá és görcsösen azokat üldözöm. Nem tervezem meg részletesen az oda vezető utat, és ha igen akkor sem a folyamatot élvezem amíg eljutok oda, hanem úgy érzem, majd a célt fogom. A lecke után tudatosan építem be az életembe, hogy a folyamatot kell élvezni és nem csak a célt kergetni.

A kurzus segített jobban megismerni önmagam, a gyengeségeim, a területeket ahol fejlődni kellene (pl. túltervezés). Olyan egyszerű, de nagyon fontos eszközöket adott, amiket be tudok építeni a mindennapjaimba és érzem, hogy valóban előre visznek majd a céljaim elérésében.”

– Ádám, 29, cégvezető

” … könnyebb így türelmesnek lennem és elfogadnom, hogy én sem vagyok tökéletes. És nem is kell senkinek sem annak lennie.”

Elkezdtem a folyamatra koncentrálni, a részleteket, a hibákat, hiányosságokat nem frusztráló és tökéletesítésre váró dolgoknak, hanem a tanulási folyamat részeként tekinteni. Eggyel könnyebb így türelmesnek lennem és elfogadnom, hogy én sem vagyok tökéletes. És nem is kell senkinek sem annak lennie. Ezekhez nemcsak a kurzus anyaga, hanem a kommentjeid és a levelezésünk is nagyban hozzájárultak.

Sok frusztrációt vett le rólam, amiért baromira hálás vagyok. Baromira. Abszolút nyitottá tett ezeknek a témáknak, kihívásoknak a mélyebb megismerésére, csinálására.

– Viki, 34, újságíró

A kurzus MIÉRT-je


Abban hiszek, hogy ha valamit megtanultunk az életben, akkor azt érdmes mielőbb tovább adni másoknak is. A tudásunkat megosztva segíteni és inspirálni tudjuk a környezetünket, ami elindítja a változás folyamatát.

Az én MIÉRT-em: arra inspirálni másokat, hogy akcióba lépjenek. Hiszek abban, hogy ezt példamutatással tudom megtenni.

Ez a kurzus azért született, hogy egyszerűen, érthetően, és lényegtörően adjam át azt, amit az elmúlt években megtanultam. Rengeteg fejben lévő korlátot küzdöttem le, sokat teszteltem magamon, és közben mindvégig mutattam, mit, hogyan és MIÉRT csinálok. Hiszem, hogy a csinálás viszi előre a világot. Mégpedig a csinálás…

Minden.
Egyes.

Nap.

Ez a kurzus a napi akcióról szól. Hiszek abban, hogy aki csatlakozik és teljesíti a 10 napot, ott elindul legbelül egy változás, ami idővel elképesztő eredményekhez fog vezetni. Ezt a tudást pedig később majd ő is tovább adja.

És így jut előbbre a világ.

A kurzus működése


Akik csatlakoznak, azokat a következő dolgok várják:

 1. A regisztráció után azonnal megnyitom a nulladik leckét, ahol rögtön elérhető egy videó is. Ebben arról lesz szó, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a kurzusból, plusz néhány javaslatot is adok arra vonatkozóan, hogyan érdemes vele haladni.
 2. Minden egyes nap fog érkezni egy új email, ahol linkelni fogom az aznapi leckét. Nem lehet előre szaladni, mivel fontos a fokozatosság – érdemes az egészet kiélvezni, gondolkodni a feladatokon és tesztelgetni.
 3. Közben emailben én is elérhető vagyok, így ha felmerült bármilyen konkrét kérdés, akkor őszintén válaszolok. Előfordult már az is, hogy egy személyre szóló videóban küldtem el a válaszomat.
 4. A 10. nap után megnyitom az EXTRA anyagokat tartalmazó oldalt, ahol az egyes leckékhez kapcsolódó könyvajánlások érhetőek el, plusz arról is készítettem egy átfogó posztot, hogyan lehet elérni tartós változást a kurzus teljesítése után.
 5. Az elérés a videókurzushoz korlátlan, így később is bármikor vissza lehet jönni újranézni az anyagokat.

Csatlakozás a kurzushoz


Ha úgy érzed, hogy szívesen lennél ennek a részese és kész vagy befektetni a kurzusba (és ezzel együtt magadba), akkor itt tudod elkezdeni:

A teljes MINDSET Kurzus

mindset-kurzus-previewA csomag tartalma:

 • A teljes 10 napos online kurzus
 • Extra emailes támogatás
 • Korlátlan elérés minden Mindset anyaghoz és a jövőbeli frissítésekhez

Ez azoknak ajánlott, akik mielőbb szeretnék elindítani a változást és készek arra, hogy belevágjanak a kurzusba.

$59 (+ Áfa)
≈ bruttó 19.990 Ft
Fontos infók a fizetéssel kapcsolatosan
A biztonságos fizetést a Teachable rendszere biztosítja, ahol bankkártyával, illetve a PayPalon keresztül lehet fizetni. A bankod forintban, az aktuális napi árfolymon vonja le az összeget.

Ha bármilyen kérdésed van a fentiekkel kapcsolatosan, akkor hívj fel (a mobilszámom: 06-30-712-7344) vagy írj egy emailt. Szívesen segítek, szóval nyugodtan jelezz, akármilyen kérdésed is merül fel.

CSATLAKOZZ MOST

Kérdések és válaszok


Összegyűjtöttem pár kérdést, amelyek esetleg felmerültek a kurzussal kapcsolatosan. Egyszerűen csak kattints a mezőre és nézd meg a válaszokat.

Az online kurzus lehetőséget ad arra, hogy bármikor és bárhonnan tanuljunk – az egyik bétatesztelő például telefonról nézte a leckéket, amikor reggel munkába ment. Tök mindegy, hogy Budapesten vagy egy vidéki kis faluban vagyunk – mindenhonnan ugyanolyan élmény.

Hiszek abban, hogy az online kurzusokban van a jövő. Az elmúlt években én főleg így tanultam, és láthatod, milyen eredményeket értem el. Nagyon kényelmes, hogy mindenki a saját tempójában tud haladni, és később is bármikor újra lehet nézni a videókat.

Őszinte leszek veled: ezt nem garantálhatja senki sem 100%-ra. Ami biztos, hogy energiát kell tenni a változásba és tesztelni kell. Én abban segítek, hogy konkrét támpontokat adjak a folyamathoz, hogy ne kelljen azokba a hibákba belefutnod, amelyekbe én belefutottam (bizonyos esetekben sok-sok éves frusztráció bújik meg az egyes leckék mögött). A lehető legkönnyebb megvalósítás érdekében készítettem letölthető segédleteket is, és tőlem is bármikor tudsz őszintén kérdezni.
Az infrastruktúrát egy külsős cég (Teachable) biztosítja, és ők dollár alapon számolnak el – a kártyádról azonban forintban lesz levonva az aktuális, saját bankod által vezetett árfolyamon.
Amennyiben van közösségi/EU-s adószámod, akkor Áfa nélkül tudod megvásárolni a kurzust, ugyanakkor fontos infó, hogy részletes számlát nem tud biztosítani a Teachable, és csak emailben fogsz kapni egy vásárlást igazoló nyugtát (“Receipt”) cégadatok nélkül.
Abban hiszek, hogy ha ott van előttünk a lehetőség, akkor akcióba kell lépni. Ha bármikor csatlakozni lehetne a kurzushoz, akkor elkezdődne a halogatás és gyakori kifogás lenne a “majd később beszerzem”. Szerintem nincs majd, a MOST van. Dönteni kell és belerakni az energiát a változásba.
Jelenleg nem tudom pontosan megmondani, meddig lesz elérhető. Korábban már kétszer is lezártam a jelentkezést néhány hónapra, amely után másféle konstrukcióban volt elérhető a kurzus (például más csomagok voltak elérhetőek, feljebb ment az ára, stb).
Azt szeretném, hogy mindenki boldog legyen a kurzussal. Ha végigmész a 10 napon, és úgy érzed, hogy nem voltak számodra hasznosak az anyagok, akkor telefonon megbeszéljük a dolgot és visszaküldöm a pénzt. Erre a vásárlástól számítva 30 napig van lehetőség, így mindenféle kockázat nélkül lehet kipróbálni a teljes kurzust. Ami fontos, hogy mindenképpen olvasd végig az egész oldalt, amin most vagy, mert sok kérdésre választ ad.
Nyugi, semmi gond, az anyagokhoz korlátlan hozzáférésed van. Akár 1 hónap után is be tudsz jelentkezni a rendszerbe, megnézni a videókat és teljesíteni a feladatokat.
10 napon keresztül naponta kb. 15 perc a szövegekkel, videókkal, feladatokkal együtt. Ennyi időt bárki, bármikor el tud keríteni saját magára.
Bármilyen kérdésed merült fel, jelezz nekem: hívj fel (a mobilszámom: 06-30-712-7344) vagy írj egy emailt. Akármi is fogalmazódott meg benned, ne pörögj rajta túl sokat, hívj fel és szívesen segítek.

A jövő (olvasd el)


Nem akarok senkiben sem félelmet gerjeszteni azzal, hogy boncolgatom, mi történik, ha nem csatlakozik a kurzushoz. Egyszerűen nem hiszek a rossz érzések elültetésében. Sokkal inkább abban hiszek, hogy a pozitív jövőkép lefestésével és a jó érzéseket adó gondolatok erősítésével tudunk előre menni. Soha nem szabad félelemből cselekedni, mert az könnyen a rossz irányba tud vinni. Ehelyett konkrét példákkal, őszinte sztorikkal és inspirálással tudunk segíteni a környezetünknek.

Gyorsan elmesélek valamit. Amikor az első videókurzusomat vettem, akkor eléggé remegett a térdem. Ez nagyjából 3 éve volt és 1000 dolláromba került. Tudtam, hogy tud segíteni az anyag, de mégis sok pénznek éreztem elsőre. A döntésben nagyon sokat segített, hogy elképzeltem, milyen szuper dolgokat tud hozni majd az életembe, ha abban a pillanatban lépek…

Mi fog velem történni 1 hónap múlva?
Mi fog velem történni 10 hónap múlva?
És mi fog velem történni 2 év múlva?

Csatlakoztam, és ha visszatekintek, akkor az volt az a döntés, amelyik később elképesztő dolgokhoz segített hozzá. Nem csak maga a kurzus volt a fontos, hanem az, hogy ezzel belekerültem egy olyan folyamatba, amikor mindig akcióba léptem.

A legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ez egészen odáig tud elvinni, hogy egy napon kireptetnek New Yorkba, és utána egyre gyakrabban térek vissza az USA-ba.

men-ramitAz egyik New York-i utam során találkoztam és beszéltem Ramit Sethivel (New York Times Best-Seller szerző és CEO)

Nem mondom azt, hogy az én kurzusom egy csapásra meg fogja változtatni mindenki életét. Ez egyszerűen nem reális, mert a változás egy folyamat és lépésekben következik be. Abban viszont őszintén hiszek, hogy azok, akik nyitott elmével vágnak neki a 10 napnak, azoknak formálódni fog a gondolkodásuk és ez később sok új dolgot fog még “megnyitni” az életükben.

Most egyszerűen csak játszadozzunk el a gondolattal, hogy mi történhet velünk…

1 hónap múlva,
10 hónap múlva,
és 2 év múlva.

(…)

Wow, szuper dolgok! A legjobb, hogy a mi felelősségünk és kizárólag rajtunk múlik, hová fogunk eljutni. Lehet, hogy alapítasz egy céget, és te is azzal kelsz fel reggelente, hogy ma is jobbá teszed a világot. Lehet, hogy megtalálod a párodat, akivel aztán együtt sokkal többre lesztek képesek, mint addig. Lehet, hogy olyan emberekkel tudod aktívan körbevenni magad, akik támogatnak és őszintén segítenek abban, hogy elérd a céljaidat.

Felelősnek érzem magam, hogy jó döntés szülessen azzal kapcsolatosan, kik csatlakozzanak a kurzushoz. Összegyűjtöttem pár pontba, hogy kinek ajánlott, illetve nem ajánlott.

NEM ajánlom a kurzust annak…

 • aki klasszikus time management technikákat szeretne tanulni és a “helyes időbeosztást” tűzte ki fő célnak
 • akinek “nincs ideje” (kb. napi 15 perce) arra, hogy energiát rakjon saját magába – megnézze a videókat és megcsinálja a feladatokat
 • aki nem tud kapcsolódni a Csináld Meg! blog szellemiségéhez és a kurzus MIÉRT-jéhez.

Őszintén ajánlom a kurzust annak…

 • aki kíváncsi és nyitott új dolgok megismerése iránt, és mozgatja a fantáziáját a MÁSHOGY gondolkodás
 • aki jobban meg akarja ismerni a fejben lévő korlátait, és hajlandó energiát rakni abba, hogy gyakorlással lebontsa azokat
 • akinek szimpatikus az, amit eddig látott tőlem, és késznek érzi magát arra, hogy a legjobb anyagaimba is belekóstoljon.

Végül pedig még egyszer összefoglalom, mihez jutsz hozzá, ha úgy döntesz, hogy csatlakozol:

 • 10 napos online kurzus: 10 napon keresztül kapsz 1-1 új videót, konkrétumokkal, életszerű példákkal és világosan megfogalmazott, jól követhető akciópontokkal.
 • Extra segédletek: nyomtatható és másolható segédleteket is készítettem, amelyek mellé egyes esetekben konkrét szövegeket mellékelek – például, hogyan mondj NEM-et, vagy hogyan kérj segítséget másoktól.
 • Gyors elérés hozzám: prioritásként kezelem a tőled érkező emaileket, így ha gyors tanácsra van szükséged, azonnal tudsz kérdezni.
 • Korlátlan hozzáférés: a videókat bármikor újranézheted, és annyiszor mész végig a kurzuson, amennyiszer csak akarsz.
 • Ingyenes frissítések: ahogy a jövőben bővülni fog a Mindset program, teljesen ingyen fogod megkapni a frissítéseket, így az új videókhoz és anyagokhoz is azonnali elérést kapsz.

Jöjjön még néhány visszajelzés azoktól, akik végigmentek a 10 napon:

“A kurzus legfőképpen hitet és nyugalmat adott számomra, hogy igenis el tudom érni azt, amit akarok…”

Gyakran küzdök magammal, mert túlzottan ragaszkodok minden hitelesnek hangzó gondolathoz, ami előbbre vihet. Viszont az azon való folyamatos pörgés, hogy vajon hogyan is tudom magam valóban rávenni, hogy megvalósítsam ezeket, több időt és energiámat vitte el mint amennyi hasznot hozott.

A kurzus legfőképpen hitet és nyugalmat adott számomra, hogy igenis el tudom érni azt, amit akarok, anélkül, hogy tökéletes produktivitási rendszerem lenne, vagy végtelen feladatlistákon kellene keresztülszenvednem magam. Elég, ha néhány specifikus gondolatiság mentén kezdem el élni az életemet, amit egy olyan ember válogatott össze, aki már elérte azt, amit én is el akarok érni.

– Zoltán, 24, webfejlesztő

“Minden nap tűkön ültem, hogy mikor nyílik meg a következő rész”

Nem az a lényeg egy challenge kitűzésénél, hogy kipipálhatom-e a végén, hanem hogy élvezzem a folyamatot, tanuljak belőle, és ha valami nem úgy alakul, ahogy szeretném, akkor ne bukásként fogjam fel, hanem egy tesztként, amin ez után módosítok és mehet elölről.

Imádtam ezt a 10 napot! Minden nap tűkön ültem, hogy mikor nyílik meg a következő rész, mert annyira élveztem. Krisztián tanácsainak és mindset-jének az esszenciája van ezekben az anyagokban, érthetően, egyszerűen, és ami a legfontosabb, hogy a gyakorlatba átültethetően.

– Dani, 22, egyetemista

“Sok dologgal tisztában voltam már, de ez alatt a 10 nap alatt ezek egy nagy egészé álltak össze”

Ami fontos, hogy elkezdtem tudatosabban gondolni arra amit el akarok érni. Ezen kívül a céljaim konkretizálásában is előre léptem, mert amíg csak általánosságban magamnak fogalmazom meg az igényeimet, addig azok csak gondolatok és vágyak. Leírtam mit akarok elérni, hogy képzelem el a jövőm.

A kurzus a rendszerezett önmegvalósítás felé terelt. Sok dologgal tisztában voltam már, de ez alatt a 10 nap alatt ezek egy nagy egészé álltak össze.

– András, 29, CEO

Kezdhetünk?


A kurzus állapota: jelenleg elérhető


Mi történik most?
A gomb megnyomása után átkerülsz a Teachable felületére, ahol biztonságosan, kártyával tudsz fizetni. Fizetés után automatikusan átirányít a rendszer a kurzus regisztrációs felületére, ahol létre tudod hozni az egyedi fiókodat. Az adatok kitöltése után kapsz egy megerősítő emailt, és bejelentkezve a zárt felületre azonnal bele tudsz vágni az első két leckébe. Enjoy!

Ha bármilyen kérdésed van a fentiekkel kapcsolatosan, akkor hívj fel (a mobilszámom: 06-30-712-7344) vagy írj egy emailt.

2017 © Zalaba Krisztián